Nyomtatás

Esküvő a háború idején: így kötötte össze életét két ukrán katona a fronton

132

Lesia Ivascsenko és Valerij Filimonov nem hétköznapi körülmények között fogadtak egymásnak örök hűséget.

Tizenkét napja dúl a háború Ukrajna és Oroszország között, miután február 24-én az orosz csapatok lerohanták keleti szomszédjainkat. A feszült hangulat Európa egészén érezhető, de természetesen az Ukrajnában élők számára most a legnehezebb.

A szerelem és a szeretet azonban még az ilyen sötét időkben is utat tör magának, és bebizonyítja, hogy semmi nem lehetetlen. Lesia Ivascsenko és Valerij Filimonov története üde színfolt a háborús hírek között, hiszen a két katona a fronton fogadott egymásnak örök hűséget.

Nem hagyományos esküvőjük volt

A pár a háború előtt teljesen átlagos életet élt, Lesia egy cserkészszervezet vezetője volt, Valerij pedig saját informatikai cégét irányította. A támadás hírére önkéntesen vonultak be katonának, hogy megvédjék szeretett hazájukat annak ellenére is, hogy még egyikőjük sem fogott soha fegyvert. Elmondták, hogy ott van minden, amit szeretnek, az otthonuk, ezért harcolni fognak érte, és nem adják át az ellenségnek.

ukes2

A nem hétköznapi esküvőre vasárnap, egy kijevi ellenőrzőpont melletti füves pusztán került sor, a ceremónián pedig a katonatársak jelentették a násznépet, de részt vett rajta az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko is, aki golyóálló mellényben érkezett. Az esemény kapcsán elmondta, hogy „az élet folytatódik, az emberek élnek, és szeretetük segíti a háborút”. Természetesen teljesen hivatalos kerete is volt az esküvőnek, hiszen Dmytro Karan tiszteletes tartotta a szertartást, az ara feje fölé pedig az ortodox hagyományok szerint egy koronát tartottak, ami ebben az esetben egy katonai sisak volt.

A pár 18 éves lánya, Ruslana videohívás keretein belül követte az eseményeket, a boldogító igen kimondása után pedig a „Dicsőség a családnak! Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek! Dicsőség a nemzetnek! Halál az ellenségekre! Ukrajna mindenekelőtt!” felkiáltásokkal ünnepelték az újdonsült házasokat. A párra drónok segítségével szórtak virágszirmokat, nászajándékként pedig egy vízforralót kaptak, hogy felmelegítse őket a fagyos napokon.

| Forrás: femina.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből