Nyomtatás

Esküvői malőr, avagy így ne hibázz esküvőn

457

Bármennyire is körültekintően és tűpontosan szervez meg az ifjú pár, vagy egy felkért szolgáltató egy esküvőt, bizony elő tudnak fordulni vicces és nem is kicsit bosszantó pillanatok. 

Nem kapott az esküvőre meghívást mégis a legtöbb ceremónián ott van… Mi az?

Az esküvői malőr.

Remek találós kérdés is lehetne belőle. Ott helyben azért – valljuk csak be- nem tűnik annyira viccesnek és mókásnak. A humor része majd akkor ölt testet benne, ha az idő megszépítette, erre pedig várni kell pár évet :D.  

Ezek a bosszús pillanatok beárnyékolhatják a felhőtlen jókedvet, de érdemes szem előtt tartani, hogy a tipikus esküvői bakik kivédhetőek. 

Mit értünk tipikus esküvői malőr alatt? 

Azt az apró melléfogást, szervezési bonyodalmat az esküvőkön, ami megnehezíti a ceremónia menetét és azonnali döntést, vagy legalább korrigálást igényel a szervezőtől vagy a menyasszonytól (különleges esetben az ifjú pár mindkét tagjától). 

Apró hibák már az esküvő előtt is jelzik, hogy a komplikáció beélesedett. Ilyen egy elsietett ruhapróba, egy összevissza, vagy pont, hogy spontán meghozott döntés az esküvő kapcsán, amit már 10 perc múlva meggondolnánk. 

Akiknek volt esküvője egészen biztosan meg tudják erősíteni, hogy ennek az eseménynek a megszervezése nem egy ad-hoc feladat, amit spontán döntésekkel el lehetne intézni.

Itt bizony minden apró (és néha lényegtelennek tűnő) részletet alaposan végig kell gondolni, már csak abból a szempontból, hogy kell-e az a párnak, avagy nem. 

Csokorba szedtük azokat a tipikus hibákat egy esküvő kapcsán, amiket biztosan el akar kerülni a legtöbb menyasszony. 

Nagy Napot megelőző malőrök

  • Elsietett ruhapróba: 

Szerencsére már egyre kevesebb menyasszony ront be egy-egy esküvői ruhaszalonba eljegyzésének másnapján, hogy neki bizony esküvői ruha kell. 

Fontos tudni, hogy esküvő előtt 5-6 hónappal célszerű elkezdeni a menyasszonyi ruha keresést. 

Az a menyasszony, aki túl korán indul esküvői ruha beszerzésre belefuthat abba, hogy az esküvő közeledtével meggondolja magát. Esetleg menetközben megváltozott az ízlése és inkább egy másik stílusú vagy fazonú ruhában pompázna a ceremónián. 

  • Nem megfelelő ruha esete: 

Nem csak „tankönyvi” példa és nem csak népi hiedelem, hogy vannak menyasszonyok, akik a menyegzőjükön feszengenek. Szinte egyfolytában igazgatják a ruhát és nem azért, mert zavarban vannak hanem mert az a ruha túl szűk, vagy pont, hogy túl bő. 

Idegtépő érzés, amikor a ruha kényelmetlen és itt-ott szúr, egy ráadásul fontos eseményen. Az a mosoly mely ilyen körülmények előterében húzódik bizony nem éppen a felhőtlen boldogságról árulkodik. 

  • Elhibázott lépés: 

A megfelelő ruha kardinális kérdés egy esküvőn, viszont az ideális ruhához ideális cipő is dukál. A ruhát többször is fel kell próbálnia a menyasszonynak mielőtt élesben debütál az esküvőn, miért ne tenné ezt a hozzá tartozó cipővel is? 

Bosszantóan sokszor marad ki a cipőnek a „betörése” a nagy nap előtt, és ez rengeteg menyasszonynak sajgó lábakat okoz. 

Még II. Erzsébet királynő is betöri a cipőjét hordás előtt. Az persze részletkérdés, hogy nem a királynő sétálgat benne fel és alá, hanem az asszisztense. 

A teljes cikk: Esküvői malőr, avagy így ne hibázz esküvőn

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből