Nyomtatás

Új nagyágyúk az esztétikai beavatkozások terén

292

Az elmúlt években az embereknek a megjelenésükkel kapcsolatos elvárásai erőteljesen megváltoztak. Míg korábban azért végeztettek bizonyos szépészeti beavatkozásokat, hogy szebbek legyenek és fiatalabbnak tűnjenek, ehelyett ma már a természetes, kipihent, egészséges, friss kinézet lebeg a szemük előtt.

Mindezek mellett nem szeretnének másnak látszani. A végső cél az önbizalom fokozása, ami az élet szinte minden területén nagyban befolyásolja a közérzetet és sikerességet. Éppen ezért a kutatások és a fejlesztések is olyan termékek létrehozására irányulnak, amelyek ezeknek az új elvárásoknak minél teljesebb mértékben képesek megfelelni.

Régebben számos félresikerült kezelésről készült elrettentő fotóval találkozhattunk az interneten, akár botoxos, akár hialuronsavas beavatkozás eredményeként, ami jelentősen visszavetette az emberek bizalmát ezekkel az esztétikai eljárásokkal szemben. Az innovációknak köszönhetően ma már minimálisra vagy akár nullára lehet csökkenteni annak esélyét, hogy ilyesmi bárkivel megtörténjen.

„Az esztétikai kezeléseket három nagy csoportba lehet sorolni. Az elsőbe tartoznak a biostimulációs és regeneratív módszerek, a második csoportba a modulációs, minimál invazív beavatkozások, a harmadikba pedig a rekonstrukciós eljárások, amelyek már műtéti előkészületeket kívánnak” – ismertette Dr. Békés Annamária, esztétikai orvos, az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum orvos-igazgatója. Természetesen ezen csoportok átjárhatóak és jól kombinálhatóak egymással.

A szakember azt is elárulta, hogy a szépészeti szegmens legújabb innovációi a JuveLook és a Lenisna termékek. Mindkettő biostimulációs anyag, amit a bőrbe és a bőr alá kell injektálni. A műveletet kizárólag orvos végezheti.

„Ezek teljesen természetes, a saját szervezetben is megtalálható anyagok. Az összetevőjük azonos, csupán a molekulaméretük más, ami a felhasználási területet, illetve az injektálás mélységét határozza meg” – tette hozzá Dr. Békés Annamária. A JuveLook kisebb szemcseméretű, így nagyon jól lehet használni a felületes, finom ráncokra, striák, aknés, és más jellegű hegek kezelésére, bőrfeszesítésre, valamint bőrmegújításra, míg a Lenisna nagyobb szemcsemérettel rendelkezik, a bőr mélyebb rétegeibe kell bejuttatni annak érdekében, hogy hatékonyan vegye fel a harcot a mélyebb ráncokkal, illetve volumenpótlásra is kitűnően alkalmazható.

Mit jelent a biostimuláció?

A biostimulációs módszerek a szervezet saját regenerációs folyamatait indítják be, így a legbiztonságosabbak, hiszen gyakorlatilag nincs mellékhatás, nincs maradandó szövődmény, valamint nem lehet túladagolni sem. A fenti két anyag is ebbe a csoportba tartozik. A két új biostimulációs termékben olyan hatóanyagok találhatók meg, mint a hialuronsav és a PDLLA, azaz a tejsav, amelyek a szervezetben is jelen vannak. A PDLLA a fényt jobbra és balra forgató tejsavmolekulák ötvözetéből áll össze és rendkívül erős szöveti stimulációval rendelkezik, ami beindítja a kollagéntermelést. Gömbölyded, hab formájának köszönhetően a szerkezet belsejéből indul a lebomlás, így a környező szövetek kevésbé savasodnak, ami által az anyag biokompatibilitása és a páciens komfort érzete is jobb. A lebomlási idő 12-16 hónap, azonban tartóssága akár 2 év is lehet.

„Az eljárások eredményeként sokkal feszesebb lesz a bőrünk, kisimulnak a ráncok. Az, hogy a kisebb vagy a nagyobb ráncokra hat-e, attól függ, hogy milyen mélységbe és melyik anyagot juttatják be. Mindkét módszer biztonságos, nem toxikus, szervezet-azonos, így azokon a pácienseken is bátran alkalmazhatjuk, akik csak természetes kozmetikumokat használnak, illetve csak és kizárólag ilyen kezeléseket szeretnének igénybe venni” – hangsúlyozta az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum szakembere.

Kombinálható eljárások a gyorsabb eredményért

A korábban alkalmazott nagyobb szemcseméretek sokkal erősebb szöveti stimulációt hoztak létre, viszont a nagyobb méret egyben azt is jelentette, hogy nehezebb volt adagolni, ami a páciens számára fájdalommal járt. Ennek kiküszöbölésére a jobbra és a balra forgató molekulákat ötvözték az új készítményekben, ezáltal kisebb szemcseméreteket tudtak előállítani. A homogénebb, habosabb forma az alkalmazó orvosnak könnyebb injektálást, a páciensnek pedig komfortosabb kezelési élményt nyújt.

„Szintén komoly előnye az új innovációknak, hogy nagyon jól kombinálhatók más, az esztétikában használatos eszközökkel, illetve anyagokkal. Például kiválóan lehet együtt alkalmazni hialuronsavval, sőt, botox-szal is. Ezáltal egyetlen alkalommal akár három, eddig külön-külön elvégezhető kezelést lehet egyszerre megvalósítani. Ez a mai felgyorsult világban szintén lényeges szempont” – mutatott rá Dr. Békés Annamária.

| Esemény Menedzser

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből