Nyomtatás

Mélypontra zuhant a házasságkötések száma

248

Elszálló költségek és demográfiai fordulat. Leginkább ezek a tényezők járultak hozzá ahhoz, hogy 2023 januárjában csaknem évtizedes mélységbe esett vissza a házasságkötések száma Magyarországon.

Év elején 1230 pár mondta ki a boldogító igent, ez pedig 2014 januárja óta a legalacsonyabb adat.

A Ceremóniamester Szövetség elnöke szerint a mostani zuhanás nem kivételes, egyszeri alkalom, hanem trendfordulót jelez. Tóth Mihály ugyanakkor hozzátette: miután az elmúlt években – részben az állami támogatások miatt – rekordmennyiségű esküvőt rendeztek, várható volt az adatok egyfajta konszolidációja, valamint demográfiai okok is meghúzódnak a háttérben.

Az interjúban arról is szó volt, hogy az esküvői iparág menetelésében „döccenőt" okozott a covid, a járványkorlátozások miatt 2020-ban és 2021-ben lefeleződött a lakodalmak száma. Ezek egy része a következő évekre csúszott át, emiatt is „az elmúlt évben minden idők legtöbb esküvőjét és lakodalmát láttuk". Molnár Gábor a szövetség elnökét arról is kérdezte, hogy most mennyire zsebbe vágó a pároknak a lagzi megszervezése.

I Forrás: trendfm.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből