2018. december 12., szerda - Gabriella

Mit kell tudni a polgári szertartásról?

bride2Polgári szertartáson szinte minden ember járt már legalább egyszer az életében, ezért bizonyára neked is meglehetősen pontos képed van arról, milyen események követik egymást, vagy mire számíthatsz. Ugyanakkor a saját esküvőd szervezésekor ezernyi kérdés merülhet fel benned, ezért összefoglaltuk, hogy mit érdemes tudnod a polgári szertartásról.

A polgári ceremónia az, amit lehetetlen kihagyni az esküvőből, mert e nélkül ugyanis jogilag nem jöhet létre házasság. Ma Magyarországon házasságot csak nő és férfi köthet, azonban az azonos nemű párok ugyanúgy az anyakönyvvezető előtt létesíthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot. A házasság akkor jön létre, ha a házasulandók az anyakönyvvezető és két tanú előtt személyesen, szabad akaratukból és együttesen kijelentik, hogy házasságot kötnek, ezt követően pedig a házasságkötést az anyakönyvvezető bejegyezi a házassági anyakönyvbe.

Polgári ceremónia - mit kell tudni a polgári szertartásról? Mikor kell bejelentkezni? Hol lehet tartani az esküvőt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Klaudia Demeter esküvői fotós a Fogadom online esküvői magazin szerkesztője.
Foto: klaudiademeter.hu
A cikk folytatása itt olvasható