2018. december 12., szerda - Gabriella

Szertartásvezető esküvőre

szertartasvezetoAz esküvői szertartás elengedhetetlen kelléke a szertartást végző személy, aki lehet pap vagy lelkész, anyakönyvvezető vagy akár olyan szertartásvezető is, aki úgy alakítja az esküvő menetét, ahogyan Ti szeretnétek. Nem akartok giccsben fürdeni, húsz éve ismételgetett sablonszövegeket hallani, üres, általános beszédeket végigülni?

A szertartásvezető úgy alakítja a szertartás forgatókönyvét, hogy az elegáns legyen, rugalmasan alakítja a Ti elképzeléseitekhez, és kedvesen irányítja az esketést, hogy valódi élmény legyen.

Mi a különbség az anyakönyvvezető és a szertartásvezető között?

Sokan hívnak az esküvő helyszínére anyakönyvvezetőt... illetve hívnának, de sok helyre vagy ki sem mennek vagy csak elképesztő feltételekkel. Azt pedig, hogy esetleg angolul és magyarul is megszólalnak-e szinte nem is merjük már megkérdezni. Ezt megoldandó ajánljuk a szertartásvezetőt, aki bármilyen helyszínen képes a hivatalos szertartáshoz hasonló, de annak hibáit nélkülöző szertartást végezni.

A szertartásvezető a polgári szertartás menetrendjét és megjelenését követi, de messze jobban a párra van szabva maga a szertartás. A párral egyeztetett szövegeket mondja, és olyan elemeket is használ, amiket csak arra az alkalomra kérnek tőle. Ez amolyan "szertartás update". Ekkor a családjogi nyilatkozatot az anyakönyvvezető hivatalában az esküvő előtt néhány nappal érdemes megtenni két tanúval, aláírni az anyakönyvet, és a lagzi helyszínén pedig fogadalmat tenni egymásnak a szertartásvezető és a család előtt.

További információ: www.szertartas.com