2019. április 24., szerda - György

Támogatás jár a házasulandóknak

penz1Az elmúlt több mint 20 éve, 1996 óta nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint az elmúlt években, évről évre meghaladja az 50 ezret - közölte a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár. Novák Katalin a 2018-as, Családok Évével összefüggésben kijelentette: a házasságot vállalók idén is számíthatnak adókedvezményre.

Az V. kerületi házasságkötő teremben tartott tájékoztatón kijelentette: a kedvezmény azoknak jár, akiknél legalább az egyik fél az első házasságát köti. Az adókedvezmény az egybekelést követő hónaptól, két éven keresztül jár.

Az igénylést a munkáltatónál kell benyújtani, és a személyi jövedelemadón keresztül érvényesíthető. A havi 5 ezer forintos kedvezmény összesen 120 ezer forintos megtakarítást jelent a pároknak.

Novák Katalin hangsúlyozta: a támogatás nem korfüggő. Megjegyezte, hogy a kedvezményt 2015-ben vezette be a kormány, és a népszerűsége egyre nagyobb. Ez azt jelenti, hogy egyre stabilabbak a családi értékek, egyre többen gondolják úgy, hogy családban élni jó.

(Család.hu)