2018. december 12., szerda - Gabriella

Menyasszonyi fátyol: miért viseljük és hogyan válasszunk?

fatyolAz esküvői fátyol talán a legrégebbi hagyomány. Sokan úgy gondolják, hogy menyasszonyi fátyol védte a menyasszonyt a féltékeny szellemektől. Menyasszonyi fátyol az alázat jele is. Esküvői fátyol viselése teszi teljessé a tökéletes menyasszonyi megjelenést. Menyasszonyi fátyol kiválasztása függ a menyasszony személyiségétől és attól, hogy milyen jellegű ruhát választ az ifjú ara.

Milyen legyen a menyasszonyi fátyol?

A fátyolnak tökéletesen passzolnia kell a ruhához, a frizurához, arcformához, valamint figyelembe kell venni az esküvő stílusát is. Először a ruhához illő fátyol színét kell kiválasztani, ami többnyire fehér vagy ekrü színű. Lehet mintás, csipkés, több rétegű, szaténnal szegélyezett szélű, vagy készülhet teljesen egyszerű tüllből. A lényeg, hogy ne a fátyol domináljon, ne nyomja el a ruha szépségét.

Meg kell határozni a fátyol hosszát. Ha templomi esküvő lesz, akkor a látványos földig érő, vagy még hosszabb menyasszonyi fátyol, ami igen teátrális hatást kelthet, ahogyan maga mögött húzza a bevonuláskor. Ha uszályos ruhát fog viselni az ara a nagy napon, a fátyol hossza nem haladhatja meg az uszály méretét. Ha a menyasszonyi ruha nem takarja a vállakat, vagy hátul mélyen kivágott, olyan fátylat érdemes választani, ami elfedi a hátat, a vállakat és a karokat is.

Tovább a teljes cikkhez: Menyasszonyi fátyol: miért viseljük és hogyan válasszunk?