2019. június 17., hétfő - Laura

Így faragjatok az esküvői költségvetésen: 5+1 ötlet, hogy ne ússzatok el

eskuvo rendezvenyHa megvan már a nagy nap dátuma, és hozzáfogtok a szervezéshez, fontos, hogy az elsők között tervezzétek meg a költségvetést. Elég néhány trükk ahhoz, hogy akár százezreket spóroljatok. Ha nem ragaszkodtok a szombati naphoz, a legtöbb helyszín kedvezményt biztosít. Főszezonon kívül is sokkal kevesebb pénzből kihozhatjátok a fergeteges lagzit. Íme, néhány további apróság, amit a pénztárcátok is megérez.

1. Limitáljátok a vendéglistát

Még az elején maximalizáljátok a létszámot. Írjatok fel mindenkit, akit szeretnétek meghívni, majd időről időre nézzétek át, és próbáljatok kihúzni mindig egy-két távolabbi rokont, barátot. A kisebb létszám nem hátrány, sőt kevesebb meghívottal bensőségesebb lehet a nagy nap.

2. Kérjetek segítséget a nászajándékok helyett

Szinte minden családban van valaki, aki hozzájárulhat a nagy nap sikeréhez. Gondoljatok zenészekre, fotósra, esetleg dekoratőrre vagy virágkötőre. Ez remek módja annak, hogy csökkentsétek az esküvő költségvetését.

3. Szervezzétek az eseményeket otthonra vagy a szabadba

Köztudott, hogy egy színvonalas rendezvényterem bérleti díja nagyon drága lehet. Százezreket spórolhattok, ha otthon vagy a szüleid nagy, kertes házában, esetleg egy gyönyörű parkban vagy erdőben mondjátok ki az igent. A nem megszokott helyszín önmagában is emlékezetes lehet a násznép számára.

4. Virágok, kicsit másként

Ha szeretnétek növényekkel díszíteni, az olcsóbb rózsa és a szegfű is remek megoldás. Ha ismertek olyat, aki nagy mennyiségben termeszt virágot, feltétlenül kérjetek tőle ajánlatot. A cserepes növényeket is érdemes bevetni. Illetve vegyétek fontolóra az olcsóbb, de dekoratív művirágokat. Valószínű, hogy a vendégek észre sem fogják venni, hogy nem élő növényeket használtok.

További a teljes cikkhez: Így faragjatok az esküvői költségvetésen: 5+1 ötlet, hogy ne ússzatok el