2018. március 24., szombat - Gábor

Hivatalosan is eljegyezte közember kedvesét a japán császári hercegnő

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

jegyessegMegkapta nagyapja, a császár hozzájárulását, így hivatalosan is bejelentette eljegyzését Mako japán császári hercegnő. A nemrégMagyarországot is megjárthercegnő egy közember, Komuro Kei jegyese lesz, ezért a japán törvények értelmébenkénytelen lemondani hercegi rangjáról, így a császári családot megillető előjogairól is.

A beszámolók szerint Komuro és friss jegyese az eljegyzésük bejelentésekor végig egymást nézték mosolyogva. Mako hercegnő a sajtótájékoztatón azt mondta, elsőként az fogta meg Komuróban, hogy "mosolyog, mint a nap". Makót nyilatkozata alapján nem rázza meg királyi előjogai elvesztése, állítása szerint már gyerekkorában is tisztában volt azzal, hogy házasodásakor el fogja veszíteni azokat.

"Miközben azon dolgoztam, hogy az uralkodócsalád tagjaként segítsem a császárt kötelességeiben, a magam életét éltem" - mondta.

Mako hercegnő az öröklési sorban második Akisino herceg legidősebb lánya. Akihito császár örököse Akisino bátyja, Naruhito lehet majd a lemondását tervező Akihito távozása után.

(Forrás: ww.444.hu)

Megjelent: 128 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 05., kedd 08:54
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned