2017. november 20., hétfő - Jolán

Magazin

krizantenA kedvenc esküvős oldalam hónapról hónapra egy-egy virágot mutat be, melyeket mesés esküvői hangulatú környezetbe illeszt. Korábban a nálunk is nagyon “lebecsült” szegfűt már mutattam nektek is egy merész kompozícióban, a novembert pedig a krizantémnak szentelik.Tekintse meg a Panka kertje blog tippjét.

eskfotos1A legtöbb esküvői nap hamar elröppen a menyasszony és a vőlegény számára. Ám utána megmaradnak a fotók, elő lehet venni újból a zsebkendőket: vagy azért, hogy ismét átéljük a nagy nap megható érzését… vagy azért, mert annyira nevetünk, hogy nem ússzuk meg sírás nélkül. Íme, néhány példa.

eskruciA régi magyar esküvők a legszebb népi hagyományok közé tartoznak. Habár a lagzik sok helyen a mai napig is elterjedtek hazánkban, mára már nem minden ünnepi elemük maradt fenn a köztudatban. Ha egy ízig-vérig magyar esküvőről álmodozol, vagy csak érdekelnek népünk esküvői mulatságainak jellegzetességei, akkor olvass tovább!

telieskAz emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a téli nászutak ugyanúgy egy életre szóló élményt fognak nyújtani, mint azon társaik, ahol csak napfürdőzés lehetséges.

csokorNem árt elővigyázatosnak és körültekintőnek lenni a különböző esküvői szolgáltatókkal (zenekar, dj, fotós-videós, ceremóniamester, dekoratőr, sminkes) kötött megállapodások során. Jó tanácsok a fogyasztóvédőktől. A házasodni vágyók feladatát ráadásul az is nehezíti, hogy gyakran az esküvő időpontja előtt már egy évvel, vagy akár még korábban megköttetnek ezek a  megállapodások.

stresszmentes eskuvoAz esküvők szervezésekor felmerülhetnek olyan váratlan esetek, melyek rendezése később nem teljesen egyértelmű. Az alábbiakban néhány jó tanács található, melyek ismerete, illetve figyelembevétele megkönnyítheti a kevésbé rutinos szervezők dolgát is. Napjainkban az esküvők megszervezésére már egy egész iparág specializálódott...

penz1Ha az Országgyűlés elfogadja az adótörvények javasolt módosítását, akkor az első házasoknak 24 hónapig - a családi kedvezmény mellett is - jár a havi 5 ezer forintnyi, első házasoknak járó adókedvezmény - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

eskruha mintasAz egész világon csodálják ezeket a gyönyörű szép kalocsai mintával díszített esküvői ruhákat, nem is csoda, valóban mesebeli mindegyik! A most következő cikkben megmutatom a legszebbeket! Röviden a kalocsai mintáról Az ó kalocsai hímzések egyszínűek voltak. Eleinte csak tiszta fehér hímzőfonalat használtak az ágynemű, párnavég, asztalnemű díszítésére.

eskfotos1A Fearless Awards kéthavonta válogatja ki a beküldött esküvői fotók közül azokat, melyek a létezésükkel bizonyítják, hogy az esküvői fotózást is lehet a művészet szintjén csinálni. Betegágyon meglátogatott nagymama, az oltár mellé ájuló kislány és zseniális kompozíciók minden mennyiségben.