Nyomtatás

Családra és esküvőre spórolnak a fiatalok

1651

A legtöbb családfenntartónak kihívás a gyermekek elindítása az életben. Előrelépett a gyermekek jövője a háztartások megtakarítási céljai között, miközben a családoknak továbbra sem egyszerű félretenniük keresetükből.


A Groupama Garancia által végzett felmérés szerint a legtöbb családfenntartónak kihívás a gyermekek elindítása az életben, ezért a válaszadók közel fele erre gyűjti a pénzt, 16 százalékuk pedig tervezi, hogy ezt teszi. Szintén a családalapítás bizonyult az egyik legfőbb megtakarítási motivációnak az OTP által végzett másik felmérésben, amelynek eredményei szerint a fiatalabb korosztály a születendő gyereknek, illetve az esküvőre igyekszik félretenni. A képet némileg árnyalja a családok tényleges anyagi helyzete − kérdés, mennyire megalapozottak a terveik.

A Groupama által megkérdezettek 42 százaléka szerint nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, ha a két keresetből az egyik kiesne. Ilyen esetben a válaszadók 41 százaléka a családon belül vagy külső segítséggel oldaná meg a helyzetet, mindössze 9 százalékuk tudná megtakarításaiból fedezni a család mindennapi igényeit, és csak 8 százalékuknak van vészhelyzetben elővehető pénzügyi megtakarítása. A megfogalmazott elvárások is gyakran megalapozatlanok. Az OTP kutatásában részt vevők lakásvásárlásra 8-10 millió forint összegyűjtését célozzák meg, az ehhez szükséges időt azonban alig 3,5 évre tervezik, ami még lakás-takarékpénztár igénybevételével is havi több százezres megtakarítást feltételez. Ez jócskán meghaladja egy átlagos család megtakarítási képességét és a túlnyomó többség esetében nyilvánvalóan túlzó várakozás.

(Forrás: napi Gazdaság.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből