Nyomtatás

A legmenőbb DIY esküvői meghívók 2017-ben

February 21, 2017 1661

meghivo2Csodaszép esküvői meghívók, amiket saját magad is elkészíthetsz. A 2017-es DIY esküvői trendek között 4 technika szerepel, mely ebben az évben meghatározza a saját készítésű esküvői meghívókat, ültetőkártyákat, és dekorációkat is, és szorosan kapcsolódik az idei meghatározó esküvői stílushoz, mely  a természetes, minimalista és zöld...

...az év Pantone színének (lombzöld, Greenery) köszönhetően konkrétan, és átvitt értelemben is. 

Ezek a technikák a kalligráfia, az akvarell festés, az origami, valamint mindenféle újrahasznosító módszer.

Szóval, ha valami nagyon menőt, szépet, és egyedit szeretnél, mi ezeket ajánljuk. 

Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a meghívót, vagy ültetőkártyát teljes mértékben csak kézzel kell megírnod vagy megfestened, de a nyomtatott szöveget ezekkel személyesebbé teheted.

Az itt szereplő ötleteket Ildivel (Greenway Design) az MTVA Családbarát magazinjában is bemutattuk.  A műsorvezetők: Gaskó Balázs, Zámbori Soma, és felesége, Dr. Fazekas Rita voltak, akiknek személyében egy nagyon szimpatikus házaspárt ismerhettünk meg.

A stúdió maga nagy, tele sok-sok lámpával, és kamerával. Bár én már több alkalommal szerepeltem élő adásban, de mindannyiszor rácsodálkozom arra az összehangolt munkára, ami ilyenkor zajlik. 

Tudjátok, mi történik például egy bejátszás alatt? A konyhában ekkor lehet turmixolni, a kreatív sarokban a zajosabb munkát elvégezni. A műsorvezetők gyorsan átveszik a következő helyszínt, témát, leültetik a következő vendégeket a megfelelő helyekre. Mi gyorsan ittunk néhány kortyot, meg kiköhögtük magunkat.  Szóval mozgalmasan telt a 2 óra minden perce.


A modern kalligráfiával készült meghívóknak csodás hangulatuk van. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes egy kalligráfia workshopon  megtanulni az alapokat, közösen készülni a nagy napra.

Saját tapasztalat, hogy az esküvőre készülés apró, közös momentumai legalább olyan emlékezetesek lesznek majd az évek távlatából visszatekintve, mint maga az esemény. Nekünk például nagyon viccesre sikeredett amikor a barátainktól keringőzni tanultunk, de az is nagyon emlékezetes, mikor a zenekar választásnál, egy kis koncertet adtak nekünk leendő zenészeink. 

Ha akvarellel szeretnénk díszíteni a meghívót, vagy ültetőkártyát, legjobb, ha a természetet vesszük alapul, és lemásolunk egy levelet például. Az egyszerű olívaágak, eukaliptusz minták gyönyörű natúr keretet adnak a feliratoknak.

Az alábbi videóban láthatod, hogyan tudsz olívakoszorút festeni. Ami talán nagyon fontos, hogy jó fajta akvarellpapírt és finom ecsetet használj. Az Imelda Green’s oldalon jó oktató bejegyzést találsz. 

Az újrahasznosítás a papírválasztásban jelenik meg, illetve abban, ahogyan az ültetőkártyákat elhelyezzük, például parafadugót, vagy virággal beültetett konzervdobozt használva.

Ha ezekhez a technikákhoz mégsem érzünk kedvet, de szeretnénk valami egyedit, akkor használjuk az ujjlenyomatunkat ( a menyasszonyét és a vőlegényét), csak egy vörös pecsételőpárna kell hozzá, és máris szívet formázhatunk, ezzel téve egyedivé a meghívónkat.

Aki szereti a papírhajtogatást, ráadásul felidézne egy kis gyerekkori emléket is, az vidám,  sótartó meghívóval kedveskedhet a násznépnek.

Aki pedig kíváncsi, mi volt a mai adásban, itt elérheti a videót. (31. perctől, illetve 1óra 14 perctől vagyunk láthatóak).

(Forrás: anapfenyillata.cafeblog.hu - Fotó: Csapó Ildikó)

Erdeiné Visegrádi Katalin

Legfrissebbek a szerzőtől: Erdeiné Visegrádi Katalin