Nyomtatás

Romantikus balatoni esküvők – Ahány önkormányzat, annyi tarifa

February 20, 2018 1297

balatoni eskNagyot téved, aki azt hiszi, hogy a Balatonnál a nagyobb városokban, Keszthelyen, Balatonfüreden, vagy Siófokon kell a legtöbbet fizetni szabadban kötött házasságért. A csúcsot egy Balaton-felvidéki falucska, a Nivegy-völgyben található Balatoncsicsó tartja - számolt be a Balatontipp.hu.

A balatoni településeken a hivatalos helyiségben és hivatali időben rendezett esküvőkön az önkormányzatok többnyire ingyenesen biztosítják legalább az alapfeltételeket, köztük az anyakönyvvezető munkáját.

Valentin-nap alkalmából a Balatontipp.hu végigböngészte a régió önkormányzatainak kapcsolódó rendeleteit, hogy megtudja, hol mennyit kérnek a házasulóktól akkor, ha a szertartást valamilyen egyénileg választott helyszínen és hivatali időn kívül akarják megtartani.

A legnagyobb összeget a balatoncsicsói önkormányzat rendeletében találták, ahol a hivatalon és hivatali időn kívül 114 300 forintért végzik el az esketést. A község területén kedvelt helyszín a Szent Balázs-hegyen lévő Árpád-kori romtemplom, és a Csicsói-erdőben is többen esküdtek már örök hűséget egymásnak.

A dobogó második fokán kerek százezer forintos összeggel Balatonfüredet találjuk. Igaz, itt csak akkor kell ennyit fizetni, ha a házasulandók személyhajón szeretnék kimondani az igent. Ha megelégszenek a Kiserdővel, a Rózsakerttel, a Tagore sétánnyal, vagy más helyszínnel, akkor 76 ezer forintba kerül a ceremónia alapáron, amin a pezsgő kitöltése, a zene és a szerzői jogdíj még dobhat egy kicsit.

A cikk folytatatása itt olvasható

Erdeiné Visegrádi Katalin

Legfrissebbek a szerzőtől: Erdeiné Visegrádi Katalin