Nyomtatás

A gyémánt igazi arca

713

A gyémánt, amire mindenki vágyik, de csak kevesen ismerik igazán. A közelmúltban mutatták be a nagyközönségnek ezt a ritka, egyedi geokémiai tulajdonságokkal bíró, 1758 karátos, 350 grammos csiszolatlan drágakövet (b), amelyet tavaly tavasszal bányásztak Botswanában.

Ha azt gondolod, hogy ezt a szépséget már az anyatermészet nem tudja felülmúlni, akkor tévedsz. Ugyanebben az időben még egy ennél is nagyobb gyémántritkaság bukkant elő egy jakutföldi ásatáson Oroszországban, ami felülír mindent, amit eddig a drágakövekről ismertünk.

A geológiai vizsgálatok szerint a lelet közel nyolcszáz millió éves. És ez nem minden! A gyémánt akárcsak a matrjoska babák, egy másik, kisebb gyémántot rejteget magában. A külső, nagyobbik drágakő (j) 0,62 karátos és 4,8 x 4,9 x 2,8 mm méretekkel rendelkezik, a kisebbik 0,02 karát és 1,9 x 2,1 x 0,6 mm.

Legyünk őszinték, nincs nő e földön, aki ne álmodozna arról, hogy egyszer gyémántgyűrűt húznak az ujjára egy eljegyzés, egy évforduló alkalmából. Vagy esetleg csak úgy spontán. Azonban csak nagyon kevesek értik pontosan, hogy mitől függ a gyémánt értéke, mit jelöl a karát, mire kell odafigyelni egy ékszer kiválasztása során, ezért mielőtt tovább álmodoznál, vegyük át az alapokat, hogy se a pasid, se az értékesítő ne vihessen el a málnásba. A jövendőbeli közös gyermekeitek keresztneveinek a kiválasztásával még ráérsz. Ne siess!

A teljes cikk: A gyémánt igazi arca

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből