2024. április 25., csütörtök - Márk

Már az esküvőiparral vetekszik a válásbiznisz

1778

Ha már lassan magasabb a válások, mint a házasságkötések száma, akkor miért ne lehetne még egy bőrt lehúzni az emberekről? – gondolhatta több dörzsölt vállalkozó, aki az esküvők mintájára a szakítást is emlékezetessé kívánja tenni. Jó pénzért. A szakember csóválja a fejét.

 

Megegyem vagy a képébe vágjam?

Ha a vicc szerint az esküvői torta hizlal a világon a legjobban, akkor a fogyókúrához tökéletes választás lehet a válási cukrászcsoda? Mókástól a durváig terjed a különféle érzelmeket megjelenítő finomságok sora, amelyek leginkább a válás utáni, külön-külön megtartott partin oldhatják a fájdalmat.

 

Fay Millar londoni cukrász gondolt egy nagyot, és elkezdett válási témájú süteményeket készíteni. Fekete humora jól érvényesül az olyan alkotásokban, mint az utcasarkot formázó tortán álló marcipán exférj, aki „Frissen elvált hajléktalan élelemért dolgozna” feliratú táblát szorongat, vagy a kedvesét hátulról megkéselni vágyó hölgyemény, illetve a hapsiját a mélybe taszító nőszemély. Mindezeknél talán csak a 100–1300 dollár (23 ezer–300 ezer forint) közötti torta­árak a sokkolóbbak.

Gyászajándékra fel!

A válás kényszerű, nem ritkán veszekedésekbe torkolló velejárója a vagyontárgyak elosztása: ki mit visz? Erre a problémára kínál sajátos megoldást a brit Debenhams áruházlánc, amely a nászajándéklista mellett a gyászajándékok sorát is rendelkezésre bocsátja. Így az egykori pár tagjai összeírhatják saját baráti körüknek, mi mindenre lenne szükségük az új, gyakran egyedülálló-élethez.

Koporsó a jegygyűrűnek

Temesd el a múltat és indulj el egy új holnap felé! – hirdeti a férfiaknak mahagóni, a hölgyeknek elefántcsont hatású, az egykori jegygyűrű számára mini koporsókat készítő weddingringcoffin.com honlapja. A furcsa tárolóhoz többféle emléktábla választható, köztük a „Túl fogom élni”, a „Nyugodj békében!” vagy az „Összetörte a szívem, de a bankbetétjét viszem” felirat. Potom negyven dollárért, azaz kilencezer forintért.

Ékszerrel üzenve

Azoknak sem kell lemondaniuk ujjuk díszítéséről, akik eddig csak az esküvői gyűrűjüket viselték. A montreali székhelyű, beszédes nevű, Break Up Gems (Szakítós drágakövek) ékszercég ugyanis komoly kollek­cióval várja a frissen elvált hölgyeket és urakat. A kínálatban szerepel az összetartozást jelképező karikagyűrű ellentéte, az össze nem érő változat, találni kettészakadó szívet mintázó drágaságot és szabadságot hirdető modellt is. Az ezüstből, illetve aranyból készült ékszerekért 65–1145 dollárt (15 ezer–262 ezer forint) kell kicsengetni.

Nem – kimondottan

Nagy keletje van Japánban a válási ceremóniának. Az ötletgazda, Hiroki Terai válótermet biztosít az eseményhez, ahol elegánsan, kulturált keretek között zárhatják le a felek a közös múltat. Az 55 ezer jenért (124 ezer forint) kínált szertartás során a japán kultúrában a változást jelképező békafejet idéző kalapáccsal megsemmisítik az egykori jegygyűrűket.

Jobb képet vágni hozzá

Egy észak-olaszországi fény­képész rukkolt elő a válási emlékalbum gondolatával. Gianni Fasolini azonban nem az olcsó, az egymásra acsarkodó feleket kettészakadó képeken ábrázoló megoldást választotta. Fontosabbnak tartotta, hogy az egykori párt úgy és akkor örökítse meg, amikor a válást követően újra képesek egymásra mosolyogni, s a másiknak békejobbot nyújtani.

Válásra hangolva

Bár esküvőizene-gyűjteményekkel Dunát lehet rekeszteni, létezik már a kapcsolat végére, illetve az azt követő időszakra hangoló válogatás is. A There Was Love – The Divorce Songs (Szerelem volt – Válási dalok) borítóján láncfűrésszel szelnek ketté egy szív alakú tortát, s az albumon tucatnyi keserédes nóta sorakozik többek közt Dolly Partontól és Aretha Franklintől. Már a címek is beszédesek: Cry Me A River (Sírj utánam, amennyit csak akarsz!), Got To Get You Off My Mind (Ki akarlak verni a fejemből), D-I-V-O-R-C-E (V-Á-L-Á-S)...

Hogyan látja a szakember?

Ahol nincs tartalom, ott fontos a forma – fogalmaz Roboz Zsóka párterapeuta, aki szomorúnak tartja a fogyasztói szemlélet válásra specializálódott túlkapásait. – A szakítás mindig fájdalmas, nem csak a felek, sokszor a közös baráti társaság is megsínyli. Az ilyen külsőségek pedig csak azt bizonyítják, hogy az emberek mennyire képtelenek érzelmeket megélni. Most őszintén, ki és mihez visel egy válási gyűrűt? Az esküvői ékszer ugyanúgy beszédes, ahogy az aranykarika nélküli gyűrűsujj. Ugyanakkor van, amit meg­értek. Én annak idején gyászútra indultam a volt férjemmel, amin higgadtan végigbeszéltük a kapcsolatunkat, és meggyászoltuk a végét. Igaz, ezzel sikerült megőriznünk a méltóságunkat önmagunk és a gyermekeink előtt is szemben azokkal, akik képesek meglovagolni a bizarr divathóbortot – zárta szavait a szakember.

 

(Forrás: www.borsonline.hu/)

 

 

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Divathíradó – jöjjenek a legropogósabb felfedezések a trend világából

Divathíradó – jöjjenek a legropogósabb felfedezések a trend világából

More details
500 vendég, 40 tonna virág és napi 16-18 óra munka – Ilyen Budapesten külföldi luxusesküvőket szervezni

500 vendég, 40 tonna virág és napi 16-18 óra munka – Ilyen Budapesten külföldi luxusesküvőket szervezni

More details
A tavasz a megújulás ideje: így fogyókúrázzunk

A tavasz a megújulás ideje: így fogyókúrázzunk

More details
OTTHON DESIGN - Tavaszi Otthonteremtési Kiállítás és Vásár, 2024. április 10-14.

OTTHON DESIGN - Tavaszi Otthonteremtési Kiállítás és Vásár, 2024. április 10-14.

More details
Ápoljuk a bőrünket úgy, ahogy Kleopátra tette!

Ápoljuk a bőrünket úgy, ahogy Kleopátra tette!

More details
Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

More details
Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details