2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Divat

Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem fogsz találni szép menyasszonyi ruhát?

1912

Megmutatom, hogy egyáltalán nincs okod a pánikra! Ha telt alkattal rendelkezel, abban az előnyben vagy, hogy nem kell aggódnod a kerek, nőies formák miatt, hiszen azok számodra adottak. Egy jó ruha kiválasztásakor fontos eldöntened azt, hogy adottságaidnak mely részét szeretnéd kihangsúlyozni vagy inkább elfedni.

A döntés leginkább rajtad áll és ebben fontos az, mennyire fogadod el magad úgy, ahogy vagy. Ne feledd, hogy egy igazán szép menyasszony belülről ragyog. Ugyanakkor fontos, hogy a testalkatodnak és méreteidnek megfelelő ruhát válassz.

A telt alkatú nők gyakran követik el azt a hibát, hogy méretben kisebb ruhát választanak, hátha akkor karcsúbbnak tűnnek. Ez azonban önbecsapás és mindig visszaüt, ugyanis a szűk ruha szélei felett kibuggyanó plusz kilók látványa sosem ideális.

Fontos azonban tudnod, hogy ha telt alkattal rendelkezel, akkor is rengeteg lehetőség közül válogathatsz, ami a menyasszonyi ruhákat illeti.

Legelőször is fontos, hogy beazonosítsd saját testalkatod, hiszen a telt alkaton belül is vannak különböző típusok.

A telt alkat jellemzői és típusai

Ha a telt alkatúak közé tartozol, akkor minden bizonnyal gömbölyű idomokkal rendelkezel, amely igazán nőies lehet, ha elfogadással viseled. Aszerint, hogy a plusz kilók a test mely részein, milyen arányban helyezkednek el, különböző altípusokat különböztetünk meg a molett alkaton belül.

Galamb típus

Ha a galamb típusba tartozol, akkor mell- és csípőbőséged közel azonos. Ez azt eredményezi, hogy a törzsed majdnem egyenes. A derék karcsúsága a te esetedben nem jellemző, hiszen a súlytöbblet ezen a területen jelenik meg nálad.

Homokóra típus

Ebben az esetben mell- és derékbőséged közel megegyezik, a csípőd azonban vékonyabb. A te esetedben az a szerencsés, hogy a plusz kilók egyenletesen oszlanak el testeden. Ez egy igazán nőies típus, hiszen kerek, puha, lágy és szabályos vonalakkal rendelkezel. A te esetedben érdemes kihangsúlyozni a telt kebleket és a karcsúbb derekat.

Deltás típus

Jellemzőek rád a hangsúlyos, széles, kerek vállak, melyektől lefelé törzsed fokozatosan keskenyedik. A mellbőség nagyobb, mint a csípőbőség, a derekad pedig nem túl karcsú, de kisebb a mellbőségnél, a csípőbőségnél viszont szélesebb. Összességében a felsőtested szélesebb az alsótestnél.

Körte típus

A körte alkat pont a deltás típus ellentéte. Ha a körte típushoz tartozol, vállaid keskenyebbek, a csípőd szélesebb. Törzsed lefelé szélesedik. A mellbőség jóval kisebb a csípőbőségnél. Összességében a felső tested keskenyebb az alsó testednél. A combok gyakran hangsúlyosak, hiszen a súlytöbblet leginkább itt, illetve a csípőn helyezkednek el.

Milyen menyasszonyi ruha ajánlott telt alkatra?

Legelőször is fontos eloszlatnunk azt a tévhitet, hogy azok számára, akik plusz kilókkal rendelkeznek nem állnak jól a világos színek, a fehéret pedig mindenképp tanácsos kerülni.

Egy menyasszonyi ruha esetében ez igen nehézkes lenne, de szerencsére ez nincs is így. A ruha alakjára, szabására és anyagára érdemes helyezni a hangsúlyt. Ezeket fontos jól megválasztani.

Az önelfogadás mindenképp fontos, mert ha igazán előnyös menyasszonyi ruhát szeretnél, az „ápol és eltakar” elvét mindenképp érdemes felülírnod.

Ha olyan ruhát választasz, ami nagy, akár habos-babos, mondván, hogy az majd eltakar, öngól lesz a vége, hiszen ezek a típusú ruhák még nagyobbnak mutatnak majd.

Nézz bele a tükörbe, és igenis akard megmutatni a világnak alkatod előnyeit, mert vannak, még ha nem is vagy vele teljesen tisztában.

Félsellő menyasszonyi ruha

Ha homokóra típus vagy, légy bátor és válassz egy félsellő fazont, amely megmutatja ugyan az alakod, de mégis tartást ad a testednek. Fontos azonban a helyes méretválasztás, hiszen a kelleténél szűkebb ruha esetén kibuggyanó súlyfelesleg nem válik előnyödre. Egy tökéletesen a te méretedre igazított ruhában azonban fantasztikusan tündökölsz majd.

A-vonalú menyasszonyi ruha

Ha a körte alakúak táborát erősíted, akkor egy szép esésű A-vonalú ruha mindenképp előnyödre válik.

A hosszú szoknya minden típus esetében előnyös, hiszen minél hosszabb a szoknya, annál jobban nyújtja az alakot.

Egyenes szabású menyasszonyi ruha

A deltás és galamb alakú menyasszonyok számára egy szép esésű, egyenes vonalú szoknyarésszel ellátott esküvői ruha nagyszerű választás lehet.

Empire stílusú menyasszonyi ruha

Minden típus számára előnyös egy elegáns empire stílusú ruha, ahol a szoknya rész rögtön a mell alatt bővül. Itt is fontos, hogy ne akard mindenáron eltakarni magad, mert az a visszájára fordulhat. A túl bő ruha még nagyobbnak mutathat, illetve a ráncolt, berakásokkal díszített fazonokat is érdemes elkerülni, hiszen ezek a hasi részt erősítik.

Mintás menyasszonyi ruha

Egy olyan menyasszonyi ruha, amely anyagában hosszanti csíkozással rendelkezik, minden fajta telt alkat számára előnyös, hiszen a hosszanti csíkozás nyújtja az alakot, és karcsúbb hatást kelt.

A menyasszonyi ruha dekoltázsa

A telt keblűeknek érdemes kiemelniük kerekded, nőies formáikat egy szép és ízléses dekoltázzsal. Bátran válassz V-dekoltázst, mert ez nem csak a nyakat, de az egész alakot nyújtja. Abban az esetben, ha kerek az arcod, a szögletes dekoltázs még ennél is előnyösebb lesz. Ha deltás típus vagy széles vállakkal, válassz inkább kerek nyakkivágású darabot.

Ha szép kerek, nőies vállaid vannak, eszedbe se jusson eltakarni! Válassz nyugodtan egy szépen dekoltált pánt nélküli ruhát. Ha azonban mégis a hosszú ujj mellett döntenél, akkor arra figyelj, hogy a ruha ujja ne legyen se túl szűk, sem pedig túl bő, mert mindkét esetben hangsúlyosabbá válik karod teltsége. Itt mindenképp érdemes a középutat választani. Az is fontos, hogy a ruha ujjának anyaga könnyű anyagból legyen és leginkább a háromnegyedes hosszt érdemes választani.


(Forrás: www.elkeltem.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details
„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

More details
A könnyűszerkezetes házak menthetik meg a fiatalok otthonteremtését

A könnyűszerkezetes házak menthetik meg a fiatalok otthonteremtését

More details
Tavaly nem volt jó esküvőnek lenni

Tavaly nem volt jó esküvőnek lenni

More details
Itt a világ top 20 nászutas úti célja, Budapest is ott van a legnépszerűbbek között

Itt a világ top 20 nászutas úti célja, Budapest is ott van a legnépszerűbbek között

More details
Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

More details
A tökéletes konyháért nem kell messzire menni, elég csak kilátogatni a Konyhakiállításra

A tökéletes konyháért nem kell messzire menni, elég csak kilátogatni a Konyhakiállításra

More details