Nyomtatás

Ilyen az igazi ökoesküvő: tippek a valóban környezetbarát menyegzőért

710

A természet szeretete, védelme és az újrahasznosítás jegyében egyre több pár szervez ökoesküvőt szerte a világon. A különleges „green wedding” trend több mint 10 éve Amerikából indult, és mára hatalmas rajongótábora van. Hazánkban is mind több a követője. Az ökoesküvőkön az élmény nem kisebb, sőt! Bár teljesen más előkészületet igényel, mint a hagyományos menyegző – néhány remek ötlettel – igazán személyessé tehetitek az esküvőt és az azt követő lagzit. 

Meghívó
Ha ökotudatos esküvőt terveztek, elengedhetetlen, hogy a meghívó újrahasznosított papírból készüljön. Már számos színben, méretben, formában válogathattok a szebbnél szebb termékek közül. Sőt, egyre divatosabb, hogy a környezetbarát pár e-mailben invitálja meg a vendégsereget a nagy napra. Így egyáltalán nincs szükség papírra. Remek ötlet, ha animációt vagy kisfilmet készítetek, bemutatva kapcsolatotok fontos állomásait, a megismerkedéstől a nagy napig. Így ráadásul sok pénzt is megspórolhattok, hisz a meghívók szerkesztése, kivitelezése súlyos kiadás. Textilmaradékokból és rafiából ugyancsak mesés meghívókat kreálhattok. 

Környezetbarát helyszínek
A zöld esküvők és lagzik többsége szabadtéren, álomszép környezetben zajlik. Legyetek kreatívak, bátran válasszatok mesebeli arborétumot, erdőt, tópartot a nagy esemény helyszínéül. Dönthettek továbbá olyan szálloda, étterem mellett, ahol figyelnek a környezettudatosságra. Szervezzetek mindent egy helyre vagy egymáshoz nagyon közel, így az autókonvoj sem szennyezi a levegőt. Ha tehetitek, gondoskodjatok LED vagy napelemes világításról.

Dekoráció
Törekedjetek az egyszerűségre! Remek alternatívát jelenthetnek díszítéskor a kövek, a tengerparti nyaralás során gyűjtögetett kagylóhéjak. Bár a virágról szinte képtelenség lemondani, ahová csak lehet, válasszatok cserepes növényeket. Ezeket később kiültethetitek, vagy köszönetajándékként a násznép is megkaphatja. A mezei virágokból vagy napraforgókból készülő menyasszonyi csokor nagyon tetszetős lehet. Egyszerű gyertyákból ugyancsak bámulatos dekorációkat alkothattok. A befőttes üvegeket kis fantáziával feldobhatjátok, és remekül szolgálhatnak vázaként, mécsestartóként. Az ügyesen, kreatívan újrahasznosított újságok elegáns és egyedi megjelenést tesznek lehetővé.

Esküvői ruha
Akkor is tündökölhet az ara hercegnőként a nagyon napon, ha fontos számára a környezettudatosság. Próbáljatok olyan céget, divattervezőt találni, aki környezetbarát ruhákat készít. A pamutból, lenből, selyemből, kenderből készült ruhák tökéletes választásnak tűnnek az agyonfehérített, keményített öltözékek helyett. Ünnepivé alakíttathattok egy már meglévő alkalmi ruhát vagy öltönyt. Sőt, az ifjú ara anyukája vagy nagymamája menyasszonyi ruhájában is kimondhatja a boldogító igent.

További fontos apróságok
Ökoesküvőn felejtsétek el a tűzijátékot és a lufieregetést, menő program viszont éjfélkor a közös faültetés. Autó helyett vessetek be hintót, biciklit vagy riksát. Az ételekhez szükséges alapanyagok zömét szerezzétek be biogazdaságokból, őstermelőktől. Válasszatok olyan cukrászdát, ahol a menyasszonyi tortát, süteményeket természetes anyagokkal dekorálják. A maradékokat pedig a lagzi végén elvihetitek rászorulóknak. Ha csomagoltok sütit, válasszatok hozzá újrahasznosított papírdobozt. Gondoljatok a szelektív szemétgyűjtésre is az esemény egész ideje alatt. 

Kis odafigyeléssel, tervezéssel valóban környezetbarát esküvőt szervezhettek, és garantáltan mindenki jól érzi magát életetek egyik legfontosabb napján.

(Forrás: www.eskuvoitippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből