Nyomtatás

7 lélegzetelállító esküvői ruha más kultúrákból

1067

Ahány kultúra, annyiféle esküvői öltözék. Mutatjuk a szerintük legkülönlegesebbeket.

Bolgár, ribnovói

A bulgáriai Ribnovo régió tradicionális esküvői iszlám alapokon nyugszanak. Az ünnepség öt napig tart, a második napon pedig a menyasszony arcát fehérre festik és színes flitterekkel rakják ki. Az öltözéket és a fejdíszt a virágok mellett olyan elemek is díszítik, melyeket mi elsősorban a karácsonyfára szoktunk aggatni, így például girlandok és ezüstszálak.

Ribnovói menyasszonyRibnovói menyasszony (Fotó: NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)

Norvég

Bár a norvég menyasszonyok többsége ma már modern, trendi ruhákban áll oltár elé, akadnak közöttük, akik hagyományos népviseletet, úgynevezett bunadot választanak. A bunad eredete a 19. századi nemzeti romanticizmushoz nyúlik vissza. A díszítése  tájegységenként változik, különféle hímzések, arany és ezüst rátétek és egyéb kiegészítők is kerülhetnek rá. A bunad meglehetősen drága ruhadarab, anyaghasználattól, dizájntól függően alsó hangon félmillió forintnak megfelelő összeget kell fizetni érte, de belekerülhet akár 3-4 millióba is.

Norwegian bride in Traditional 15th Century style called "The ...

Maszáj

A maszáj menyasszonyok színes, gyöngyökkel, kagylókkal és láncokkal dekorált gallért és fejéket viselnek az esküvőjükön, melyet először fátyol takar. A ceremónia éjszakáján aztán az ara leveszi a fátylat, ekkor válnak láthatóvá a díszei.

Csodálatos menyasszonyok - tradicionális esküvői ruhák nyomában a ...

 

A teljes cikk: 7 lélegzetelállító esküvői ruha más kultúrákból

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből