Nyomtatás

Esküvői tánc meneTREND

2010

Mit, mikor, mennyit és kivel táncoljunk a nagy napon? Esküvői tánc meneTREND összeállításunk célja, hogy megkönnyítsük az eligazodást az esküvői táncolási lehetőségek szerteágazó világában, kételyeiben és téveszméiben!

Szakértőnk, Kelemen Erika táncoktató segítségével 5 pontban összeszedtük, hogy milyen táncolási lehetőségek közül választhattok.

Kelemen Erika esküvői táncoktató

Kelemen Erika (fotó: Orcsi Brigitta)

1. pont: Nyitótánc

Magyarországon hagyományosan az ifjú pár nyitja meg a táncparkettet az első táncával. Elméletileg, mielőtt a pár el nem táncolta a nyitótáncot, nem illik a táncparkettre lépni! Tehát az első tánc több szempontból is az első:

  • első közös tánca az újdonsült házaspárnak már, mint férj és feleség
  • első  esküvői tánc a lakodalom folyamán
  • első tánc a parketten, nevezhetnénk parketta avató táncnak is

2. pont: Szülő köszönőtánc

Amennyiben a nyitótáncotok egyetlen táncból áll, és nem egy összevágott meglepetéstánc mix, hanem pl. egy szép bécsi-vagy angol keringő, rumba, foxtrott vagy általános tingli-tangli tánc, ez esetben érdemes megtisztelnetek szüleiteket egy rövid, koreográfia nélküli szülő köszönőtánccal. A nekik vásárolt szülőköszöntő ajándék mellett ez egy olyan élmény, melyet garantáltan sosem fognak elfelejteni!

3. pont: Gyertyafény keringő

A szülő köszönőtánc után éjfélkor gyertyafény keringőt táncolhat a pár. Úgy gondolom, hogy ez az esküvői tánc is egy szép, meghitt hagyománya a magyar lakodalmaknak. A pár és a násznép is egy-egy gyertyát, csillagszórót, bekapcsolható mécsest fognak a kezükben, mellyel táncolnak is. Itt fontos megemlíteni, hogy ahány tájegység, annyi szokás!

Gyertyafény keringő

Fotó: Edward Cisneros (Unsplash)

Megyénkként változhat, hogy a menyasszony az apukájával kezdi a táncot, majd az ifjú férj lekéri a feleségét és pár perc után vagy elfújják az összes gyertyát, vagy csak a saját gyertyájukat és a többi pár is csatlakozik a lekapcsolt lámpás gyertyafényes tánchoz, ami nem feltétlenül kell, hogy keringő legyen. Bármilyen általatok kedvelt romantikus, meghitt dallamú zenére táncolhattok, vagy az igazán különleges élményért a zenekarotok élőzenéjére is andaloghattok.

4. pont: Esküvői tánc és a ruhaválasztás kérdése

Miután átöltöztetek menyecske és újember ruhába, bemutathattok még egy meglepetés táncot az immáron rövidebb, adott esetben pörgősebb, vagy testhez simulós menyecske ruhában. Ekkor táncolhattok rock and rollt, jiveot, salsát, mulatóst, charlestont, swinget vagy egy szenvedélyes tangót. Mindez a személyiségetektől, vérmérsékletetektől függ. Ennek megfelelően érdemes majd a menyecske ruhát és a hozzá stílusában passzoló újember ruhát megtervezni, megvarratni, vagy beszerezni.

5. pont: Esküvői tánc bevállalós barátokkal

Esküvői tánc

Fotó: Kelemen Erika

A barátok is az esküvői tánc részesei lehetnek! Az évek alatt tánciskolánkban több olyan pár is megfordult, ahol a barátok is csatlakoztak a produkcióhoz. Mutatjuk, hogy miért érdemes a barátokkal is megtanulni egy rövid koreográfiát:

  • olyan örök emlék marad a táncórákra való felkészülés vidám hangulata és a nagy napon a közös szereplés, amit szinte biztos emlegetni fogtok minden baráti összejövetel alkalmával
  • akár egyetlen hétvége alatt megtanulhatjátok a lépéseket, nem kell a csapatot többször is összeszervezni
  • remek leánybúcsús és legénybúcsús feladat a koreográfia megtanulása és a csapat egymásra hangolása

Szerző: Kelemen Erika
Telefon: +36-30/519-18-63
kelemenerikatanciskola.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook
Instagram
YouTube

Borítókép: Petrilla Szabolcs

(Forrás: www.habosbabos.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből