Nyomtatás

Nagy lagzi = nagy boldogság!

1714

Denver — Hosszú házasságot akar? Legyen minél nagyobb esküvője, és előtte minél kevesebb szexuális partnere – legalábbis ezt javasolják azok az amerikai kutatók, akik 418 szerelmespár kapcsolatát vizsgálták öt éven keresztül. A denveri egyetem munkatársai a fiatalok előéletét vizsgálták:

míg száz évvel ezelőtt a nők többsége szűzen ment férjhez, ma már az számít furcsának, ha valakinek a házastársa az első férfi az életében. A tanulmány arra is rákérdezett, hány szexuális partnere volt a tesztalanyoknak, mielőtt az oltár elé álltak. Bár az átlagos szám az öt volt, mégis azok a nők számoltak be a legharmonikusabb házasságról, akik férjükön kívül nem feküdtek le mással.

– Nem tesz jót az sem, ha valaki egyszer már elvált – írta Galena Rhoades, a kutatás vezetője. – Az elváltak nem nagyon bíznak a másik nemben, és megtapasztalták, hogy van élet a házasságon kívül is.

A professzor szerint a házasság előtti hosszabb együttélés sem javasolt.

– A megszokás nagy úr. Sokszor azért nem lépünk ki egy rossz kapcsolatból, mert már túlságosan összenőttünk a másikkal: közösen vezetjük pénzügyeinket, közös a kutya, a lakás. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy igent mondunk valakinek, akivel egyébként már régen szakítottunk volna – mutatott rá egy tipikus csapdára Scott Stanley, a tanulmány társszerzője.

Kutatás A tudósok öt éven keresztül követték nyomon 418 házaspár életét

Még rosszabb az esélyünk a boldog házasságra, ha az esküvő előtt gyerekük születik.

– Ezt nem kell magyarázni, hiszen biztosan mindenki ismer olyan párokat a környezetében, akik csak a közös gyerek miatt kötötték össze az életüket, majd pár év múlva rájöttek, hogy egyáltalán nem illenek össze – folytatta Stanley. –  Nem véletlen, hogy a tanulmányban azok számoltak be a legharmonikusabb kapcsolatokról, akik lépésről lépésre haladtak, azaz az udvarlást eljegyzés követte, majd jött az esküvő, az együttélés és végül a gyerek.

És hogy mi a boldog házasság másik titka? Bármilyen furcsa, de a nagy esküvő.

– Azoknak a pároknak, akik több  mint 150 ember előtt mondták ki az igent, közel 50 százaléka élt boldog házasságban évekkel később, ellentétben azokkal, akik 50 embernél kevesebbet hívtak meg a lagziba – állítják a szerzők.

VB-információ

 

(Forrás: http://www.blikk.hu/)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből