2024. április 20., szombat - Konrád, Tivadar

Ékszer

Így találd meg a tökéletes karikagyűrűt

360

A sikeres lánykérés következő lépcsőfoka a párok közös küldetése, a karikagyűrű-választás. Mivel gyűrűből is annyi létezik, mint égen a csillag, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen ékszerre esik a választásunk. Ebben a cikkben olyan használható szempontokat, tippeket mutatunk, ami segíthetnek abban, hogy a nagy nap minden szempontból ragyogó legyen.

Mégis milyen karikagyűrűt válasszunk?

Törhet föl a kérdés a boldog párokból a sikeres lánykéréssel járó mámor után. Érthető a kezdeti tanácstalanság, hiszen olyan választásról van szó, ami életre szól. Ráadásul a karikagyűrűt jobb esetben boldogan hordja a feleség és a férj, ezért tényleg nem mindegy, milyen ékszer jelképezi az összetartozást, a hűséget és az örök szerelmet.

A nulladik lépés

Mielőtt még különböző ékszertrendeket lovagolnánk meg, egy vagy több pillanatra elidőzhetünk azon, hogy vajon milyen karikagyűrű illene hozzánk. Erre érdemes időt szánni és megválaszolni a következő kérdéseket:

  • Milyen stílus illik hozzánk?
  • Mennyi pénzt szánunk rá?
  • Szeretnénk, hogy az esetleg általunk hordott ékszerekkel is harmonizáljon a gyűrű?
  • Hol vásároljuk meg?

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy hozzánk az egyszerű, letisztult vagy az extravagánsabb gyűrűk illenek és meghatároztuk azt a pénzügyi keretet is, ami számunkra megfelelő, akkor indulhat a karikagyűrű-kereső akció!

És hol lelhetünk rá a tökéletes ékszerre? Olyan helynek lehet létjogosultsága, ahol az első pillanattól kezdve velünk foglalkoznak. Ahol nem „berohanunk és gyorsan választunk pár ékszer közül” szemlélet uralkodik, hanem ahol van idő megbeszélni a karikagyűrűket érintő kérdéseket, ahol minden segítséget megadnak ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő ékszert.

Erről a helyről cikkünk végén fogunk említést tenni.

De most jöjjenek azok a tényezők, amelyik segíthetik a választásunkat!

Időtállóság

A karikagyűrűk nem pár évre, hanem egy egész életre szólnak. Ezért érdemes a minőségi, anyagukat tekintve is kifogástalan ékszereket előnyben részesíteni. Fontos szempont, hogy egy vékony falú gyűrű ugyan kedvezőbb árú, de jóval könnyebben deformálódik, veszti el eredeti alakját. Éppen ezért lényeges, hogy a karikagyűrű falvastagsága 1,4 mm feletti legyen, hiszen ez már megalapozhatja az ékszer tartósságát.

Szín

A karikagyűrű lehet akár egyszínű fehér, sárga vagy rozé arany is, de akár olyan gyűrű is szóba jöhet, ami két, de akár háromféle fém kombinálásával készül.

A többszínű karikagyűrűk népszerűsége nem véletlen, hiszen a különböző színeken az eltérő felületkezelések, a színeket elválasztó vésések és a drágakövek is kifejezetten látványosan jelenhetnek meg.

És itt visszatérhetünk a nulladik lépéshez, hiszen úgy érdemes színt választani, hogy a stílusunkat és az általunk hordott többi ékszert is figyelembe vesszük.

Méret

A gyűrűméret is lényeges kérdés, több tényező is befolyásolhatja az ujjunk méretét. Ilyen lehet pl. a testsúly változása és a hőmérséklet is. Pl. meleg hatására „megvastagodhat” az ujjunk, ezért az afrikai forróságokat idéző kánikulában könnyen előfordulhat, hogy a korábban tökéletes méretűnek hitt gyűrű szorul.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan az esküvőre bombaformát szeretnének mutatni, ezért drasztikus fogyókúrába kezdenek. Azonban ha a karikagyűrűt még alakváltozás előtt választották ki, fennáll a veszély, hogy az ékszer a mézeshetek után szűknek bizonyul. Érdemes tehát akkor gyűrűt vásárolni, amikor olyan súllyal rendelkezünk, amit a hétköznapok során is tartani tudunk.

Az ujj hossza és vastagsága

Megeshet, hogy egy szélesebb karikagyűrűt néztünk ki magunknak, de egyáltalán nem áll jól. Ez amiatt is lehet, mert rövidebbek az ujjaink, ezért valószínűleg a keskenyebb gyűrű már remekül mutat.

Az ujj hossza és vastagsága döntő tényező. Akinek rövid ujjai vannak, az a keskeny, kerekebb felületű karikagyűrűk közül találhat megfelelőt, míg a lefelé szélesedő ujjú emberekhez a 4-5 mm-nél szélesebb gyűrűk illenek.

Karcolódási kérdések

Fényes vagy matt felület? Vagy esetleg a kettő kombinációja? És vajon melyik sérül, karcolódik legkevésbé?

Mivel a fényes felület a gyűrűviselés során keletkezett apró karcok miatt enyhén mattulhat, a matt felület pedig kifényesedhet, ezért itt jön a képbe ismét az ízlés kérdése.

A leggyakoribb felületkezelések a fényes, a matt és a szálhúzott. Ha nehéz a döntés, akkor többféle felületkezeléssel készített gyűrűt is lehet választani. Ezek a felületek elkülönülhetnek egymástól egy-egy körbefutó vésés vagy az arany színének váltakozása által is.

Kövezés

Napjaikban sok hölgy a drágaköves karikagyűrűt helyezi előtérbe, ami nagyrészt a gyémántot, az örökkévalóság szimbólumát jelenti. Hatalmas népszerűségnek örvendenek a fehér színű, briliáns (azaz kerek) csiszolású gyémántok. De egyre felkapottabbak a színes kövek is, például a pink, a kék, vagy a pezsgőszínű.

A színek mellett a drágakövek számának és elhelyezésének variálásával is mutatós darabokat alkothatunk.

Díszítés és egyediség

Mi adhat egyediséget?

Pl. a felületek és a színek kombinálása, különleges faragások, vésések, motívumok. Vagy a drágakövek színének, méretének és formájának és elhelyezésének variálása.

Természetesen ez is ránk van bízva, ízlés, személyiség és közös döntés kérdése.

Cikkünk elején említést tettünk arról a helyről, ahol minden segítséget megadnak ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő ékszert. Ejtsünk is szót róluk!

Ahol a tökéletes ékszerek születnek – FEIL Ékszer

A Feil Fivérek, Róbert és Attila új generációs ékszerész lendülete, szenvedélye, hivatástudata által született meg a FEIL Ékszer márka. Ezt erősíti édesapjuk, id. Feil Attila több évtizedes ékszerszakmában szerzett értékes tapasztalata. A FEIL Ékszer tehát egyesíti a mély szakmai tapasztalatot a modern technológiai tudással és az innovatív megoldásokkal.  

Legyen szó karikagyűrűről, eljegyzési gyűrűről, egyedi készítésű ékszerekről, már az első pillanattól fogva az ügyfelekre fókuszálnak. Egyértelmű céljuk a 100%-os elégedettség elérése.

A minőség alapkövetelmény a részükről, arany, ezüst és gyémánt ékszereikkel 23 ezer ügyfél életét aranyozták már be.

Amennyiben te is szeretnéd megtalálni a pároddal a stílusotokhoz, személyiségetekhez passzoló karikagyűrűt, akkor a FEIL Ékszer pompás választás lehet. 

| Kapcsolat: https://feil.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
500 vendég, 40 tonna virág és napi 16-18 óra munka – Ilyen Budapesten külföldi luxusesküvőket szervezni

500 vendég, 40 tonna virág és napi 16-18 óra munka – Ilyen Budapesten külföldi luxusesküvőket szervezni

More details
A tavasz a megújulás ideje: így fogyókúrázzunk

A tavasz a megújulás ideje: így fogyókúrázzunk

More details
OTTHON DESIGN - Tavaszi Otthonteremtési Kiállítás és Vásár, 2024. április 10-14.

OTTHON DESIGN - Tavaszi Otthonteremtési Kiállítás és Vásár, 2024. április 10-14.

More details
Ápoljuk a bőrünket úgy, ahogy Kleopátra tette!

Ápoljuk a bőrünket úgy, ahogy Kleopátra tette!

More details
Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

More details
Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details
„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

More details