Nyomtatás

10+1 szépségtrükk, amit minden menyasszony imádni fog

731

Amikor az esküvőre való készülődés kerül terítékre, akkor általában két dologgal vagyunk tisztában: milyen stílusú ruhát szeretnénk, és milyen stílusban álmondnánk meg a nagy napot. A smink és haj kérdése általában csak a lista végén szerepel, pedig nagyon sok olyan apróság van, amelyre érdemes már a kezdetekben figyelmet fordítani. Olvassatok tovább, íme tíz plusz egy szépségtrükk, hogy a legjobb formátokban állhassatok az oltár elé.

Vissza az alapokhoz

Ahogyan Picasso sem festett post itre, úgy kell neked is ügyelned arra, hogy megfelelő „vásznat” használj a szépségrutinodban. Minden smink alapja a megfelelő bőrápolás, a hidratált és egészséges bőr, így kiemelkedően fontos, hogy mielőtt a palettákhoz nyúlsz, gondoskodj a megfelelő előkészítésről. Ez a mindennapokban is elhagyhatatlan, de ha egyébként nem vagy egy szépség guru, az esküvőd előtt akkor is haladj végig az ötlépcsőfokon, amely a tisztításból, tonizálásból, heti két-háromszori radírozásból áll, amelyet kiegészíthetsz egy koncentráltabb szérummal és egy hidratálókrémmel.

Megfelelő étkezés

Nem írnánk rímeket közhelyekből, viszont tény, ami tény: az elfogyasztott étel milyensége és annak minősége meghatározó abban, hogy a bőröd hogyan viselkedik. Ezért fontos, hogy az esküvő előtt (is) olyan tápanyagbevitelről gondoskodj, amely jótékony hatásaival hozzásegít ahhoz, hogy szép bőrrel ragyogj ezen a napon. Ilyen például a pritamin paprika, a dió, mandula, cékla, édesburgonya, lazac, spenót, matcha tea. Ezek mind olyan vitaminokban, antioxidánsokban és egészséges zsírokban gazdag ételek, rágcsálnivalók és frissítők, amik a legjobb formádat csalogatják elő a nagy napra.

12 órás „műszak”

Az esküvői smink nem csak azért kap ilyen jelzőt, mert szép és csillog. Fontos kritérium vele szemben a tartósság is, hiszen minimum 12 órát kell fennmaradnia az arcodon. Ezért nagyon fontos, hogy a sminktermékek felhelyezése előtt használj megfelelő primer készítményeket, amelyek biztosítják, hogy minden a helyén maradjon egészen a buli végéig.

Az egyik legkardinálisabb az alapozó kérdése. Gondolj csak bele, ha nem vagy egy hollywoodi filmsztár, vagy élőszobor egy római főtéren, valószínűleg életedben nem készítenek rólad egy napon belül ennyi fotót, mint aznap, ezért fontos, hogy az arcod egységes, csillogásmentes képet kapjon egész napra.

Szánj elegendő időt a készülődésre!

Az esküvői forgatókönyv összeállításánál a smink és haj kérdésében nincs olyan, hogy túl sok idő. Hogy az esetleges csúszást elkerüld, szánj másfél órát a sminkre, és másfél órát a hajra – így ez az időtartam ahhoz is elegendő lesz, hogy közben elkészüljenek az úgynevezett „getting ready” képek, amely a készülődés pillanatait örökítik meg.

Tipp: utóbbihoz nyugodtan vigyél magaddal szép palettát, parfümöt, csodásan fognak mutatni a részletképeken!

Ha pedig rajtad kívül még az örömanyák és a koszorúslányok is kapnak egy kis tatarozást, legalább félórát számolj minden sminkre és hajra, külön-külön.

Olvass tovább: 10+1 szépségtrükk, amit minden menyasszony imádni fog

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből