2023. március 26., vasárnap - Emánuel

Magazin

Már kifejezetten alacsony nőknek is létezik karácsonyi kollekció

43

Egy vállalat akkor ágyazódik be igazán a társadalomba, ha érzi annak rezdüléseit, és nem csak gazdálkodásával lesz a társadalom hasznos tagja, hanem azzal is, hogy odafigyel a rászorulók segítésére. Ha visszatekintünk a 2022-es évre, talán még soha nem volt ennyire szüksége a világnak a törődésre, a társadalmi és szociális közeledésben való lehetőségek megragadására, mint most.

Ez a szellemiség vezérelte a debreceni telephelyű családi vállalkozást, az Sz.Variáns Kft. csapatát is, akik idén összefogtak a MikulásGyárral, hogy közös erővel segíthessenek a rászorulókon. Így született meg az együttműködés, melynek eredményeként 1000 darab dobozt ajánlottak fel a szervezőknek, hogy minél több tartós élelmiszer, valamint tisztító- és tisztálkodási szer juthasson el a nehéz körülmények között élőkhöz.  Nem elegendő azonban az adományok rendelkezésre bocsátása, ha az nem ötvöződik a törődés érzésével. A felajánlásokkal a MikulásGyár többek között az egyszülős és sokgyermekes családokat, valamint az időseket, krónikus betegségben szenvedőket, a fogyatékossággal élőket és az árvákat is támogatja.

 „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Sz. Variáns Kft. és a MikulásGyár céljai gyorsan találkoztak. A cég által adományozott dobozok tökéletesen megfelelnek a MikulásGyár  igényeinek: minőségiek, nagy teherbírásúak, több rétegűek, megfelelő méretűek és nem utolsó sorban esztétikusak. A nagy adománypontjainkon a felajánlások a dobozokba kerülnek, ezeket az Oltalom Egyesület központjába szállítjuk, s végül onnan osztjuk ki a rászoruló intézmények és nagycsaládok részére -- mondta Zsolnai Endre a MikulásGyár Alapítvány főszervezője, alapítója.

Fontos a cégek társadalmi felelősségvállalása

Az Sz.Variáns Kft. a társadalmi felelősségvállalást saját társasági értékének tekinti, ezért is támogatja idén többek között a debreceni gyerekklinikát, a helyi hospice szervezet nővéreit, és az Országos Vérellátó Szolgálatot is. Terveik között szerepel többek között a Down szindrómásokat segítő alapítvány munkájának segítése. A jövő nemzedék fejlődésére helyezve a hangsúlyt nemes szándékuk már számtalanszor találkozott helyi iskolák és óvodák elképzeléseivel is. A prémium csomagolásaiért elismert vállalat célja, hogy jótékonysági tevékenységével példát mutasson a többi KKV-nak.

Jót tenni örök cél

 „A társadalmi felelősségvállalás az Sz.Variáns Kft.-nél kiemelt fontossággal bír. Az adományozással a segítségnyújtáson kívül a cég célja, hogy felhívja a figyelmet a rászorulók egyre súlyosbodó problémáira. A MikulásGyár nem tesz különbséget ember és ember között, nem kérdezi, ki miért éhezik. Ha tud segít, származásra, etnikumra, korra, nemre tekintet nélkül. A MikulásGyár szellemisége a humánumból fakad. Ezzel a céllal tud azonosulni az Sz. Variáns Kft is. A téli ünnepek jelentőségét nem csak a családdal töltött közös idő adja, hanem az adakozások is. Mindegy, milyen formát ölt az adomány, mert a valódi ajándék mindenképpen a szeretet mozzanata a szívünkben. Méltónak adj, és a jótékonykodás használ a léleknek” - hangsúlyozta Szakál János, az Sz.Variáns Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Az idén immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő gyűjtés 2022. november 30. és december 22. között a budapesti Városháza Parkban és az Etele Plázában, 9 és 21 óra között tart. Az adományok egy része pedig az Sz. Variáns dobozaiban jut el a nehéz sorsúak részére.


Az Sz.Variáns Kft.-ről röviden:

Sz. Variáns Kft. 1994 óta nyomdai termékek és papíralapú csomagolóanyagok gyártásával foglalkozik.

A debreceni cég elsőként honosította meg Magyarországon a mikrobordázott natúr és színes hullámpapírból készült csomagolásokat. A csomagolástervezés és kivitelezés szakértői mind a berendezések, mind az alkalmazott technológiák tekintetében a legmagasabb minőségre specializálódott.

A 75 főt foglalkoztató, dinamikusan fejlődő családi vállalkozás forgalma ma már megközelíti a 2 milliárd forintos nagyságrendet. Tevékenységének fő fókuszát az ipari csomagoló eszközök, papíralapú marketingtermékek, luxus csomagolóeszközök és a kézi készítésű papírtáskák gyártása adja.

A vállalat legfőbb szolgáltatásai közé tartozik a formatervezés, a grafikai előkészítés, a nyomtatás, a felületnemesítés és a konfekcionálás.

A cég első szakmai díját 1997-ben nyerte el, amikor az Europapier által kiírt Kreatívek pályázaton első helyen végzett a „mézgyertya” család csomagolásának megalkotásával.

4 évvel a megalakulása után az Sz. Variáns Kft. az IKEA 54 áruházának beszállítójaként már évi egymillió mikrobordázott ovális dobozt gyártott és szállított a svéd bútor-óriásnak.

A vállalat 2012-ben megkapta az FSC® minősítést, illetve rendelkezik a szakmai körökben is elismert MSZ EN ISO 9001:2015 tanúsítvánnyal.

A cég az elmúlt 10 év alatt megtöbbszörözte forgalmát, eredményességét pedig több mint 60 %-kal növelte.

A vállalat vezetősége 2018-ban a Lean folyamatfejlesztési rendszer bevezetése mellett döntött, ami szintén pozitív változást hozott a családi vállalkozás életébe. Ennek köszönhetően sikerült az eredményességüket a cég növekedésének nagyságával arányosítani.

A termékeik egyedi formáját, alapanyagát és funkcionalitását már több ízben elismerték a csomagolóanyag-gyártók legnagyobb hazai versenyén is, hiszen eddig 8 alkalommal nyerték el a Hungaropack nagydíjat.

2022-ben - egy európai uniós forrásból megvalósult beruházás keretén belül - Kelet-Magyarországon egyedülálló, 3D-s UV-lakkozást végző felületnemesítő eszközzel bővült a cég gépparkja.

A vállalat a St. Andrea Szőlőbirtok részére készített díszdobozzal 2022-ben elnyerte a nemzetközi WordStar Packaging Awards díjat, amely a szakma legrangosabb elismerését jelenti.

Az Sz. Variáns referenciái között szerepel a Herendi porcelán, a Gerbeaud, a Stühmer Édesség, a Tokaj Kereskedőház, a Zsindelyes Pálinkafőzde, és a Richter Gedeon Zrt. is.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Olvasta?

Időrendben

« Március 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ha a mikrobiom egyensúlyban van, enyhíthetőek az idegesség szervezetre gyakorolt hatásai

Ha a mikrobiom egyensúlyban van, enyhíthetőek az idegesség szervezetre gyakorolt hatásai

More details
Így találd meg a tökéletes karikagyűrűt

Így találd meg a tökéletes karikagyűrűt

More details
Vegyük fel a harcot a tavaszi fáradtsággal szemben!

Vegyük fel a harcot a tavaszi fáradtsággal szemben!

More details
Inspiráló újdonságok a Konyhakiállításon, 2023. március 3 - 5.

Inspiráló újdonságok a Konyhakiállításon, 2023. március 3 - 5.

More details
Új felfedezés a szépségápolásban: magyar innovációt mutattak be

Új felfedezés a szépségápolásban: magyar innovációt mutattak be

More details
Mennyit változott az elmúlt 100 évben az esküvői divat?

Mennyit változott az elmúlt 100 évben az esküvői divat?

More details
Magyar Menyasszony – Elindult a Nemzeti Múzeum készülő kiállításának honlapja

Magyar Menyasszony – Elindult a Nemzeti Múzeum készülő kiállításának honlapja

More details
Házasság hete, 2023. február 12 - 19.

Házasság hete, 2023. február 12 - 19.

More details