Nyomtatás

10 stílustipp, amit fogadj meg, ha esküvőre mész

729

Tudod már, hogy mit viselsz, ha esküvőre mész? Tíz hasznos stílustipp segít eligazodni az esküvői viselet köré épülő etikettek között, hogy megkönnyítsük számodra a ruhaválasztást. Tabuszínek nélkül, feketén-fehéren az alkalmi ruhákról és egyéb tippek esküvőre.

Minden évben eljön legalább egy alkalom, amikor kicsinosítjuk magunkat, ajándékot veszünk, összegyűlünk és megünnepeljük valaki más életének legboldogabb napját. Van valami varázslatos és lélekmelegítő abban, amikor két ember összeköti az életét, amelynek szeretünk elsőkézből tanúi lenni, és együtt ünnepelni a párral azt a napot, amelyen életük egyik legmeghatározóbb döntését hozzák. Az ünnepi eseményhez persze ünnepi megjelenés is dukál.

Egy esküvőnek megvannak a maga normái és etikettjei, amelyek behatárolják és meghatározzák, hogy hogyan illik megjelenni, és mik azok a ruhadarabok, amelyek egy íratlan tiltólistán szerepelnek, vagy amelyeket egyszerűen csak érdemes félretenni a barátokkal töltött megszokott szombat estékre. Hogy megrövidítsük a szekrények, kirakatok és a tükör előtt tanácstalanul töltött időtartamot, összegyűjtöttünk tíz hasznos tanácsot, amely segít eligazodni a esküvői viselet köré épülő szabályokon, és kontrasztot ad különböző alkalmi öltözetek között.

1. TIPP ESKÜVŐRE: A RUHA SZÍNE

Az egyik legismertebb és legsarkalatosabb etikett a ruha színe köré épül – köztudottan nem illik sem fehér, sem fekete vagy piros színben megjelenni az esküvőn. A fehér, illetve annak árnyalatai kizárólag a menyasszonyt illetik meg, ennek fényébenkerülendő minden ilyen színvilágú ruhadarab. Ha a komfortzónánkat azonban mégis a fehér alapú ruhák teszik ki, érdemes olyan darabok közül választani, amelyek meghatározó részét minták borítják, és csak elenyészően szerepel benne a fehér szín – kiskaput nyitva ezzel a tiltólistán.

A fekete a legtöbb kultúrkörben a gyász jelképe, így azon túl, hogy illetlenség ilyen színben megjelenni, még a legkonszolidáltabb és legsokoldalúbb „kis fekete ruha” is kirívó egy döntően barackvirág színben pompázó násznép közé vegyülve. A piros kizárólagosságáról sokan megfeledkeznek, ugyanakkor ez is a menyasszony színe. A régi magyar hagyományokat követve, a legtöbb menyasszony az este során menyecskeruhába öltözik át, ami szintén kiiktat egy opciót a választható színpalettáról. Ha viszont mindenképp ragaszkodsz ehhez a színhez, válassz ilyen árnyalatú cipőt, vagy dobd fel a megjelenésed egy szép vörös rúzzsal.

 

A teljes cikk: 10 stílustipp, amit fogadj meg, ha esküvőre mész

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből