Nyomtatás

Mit csinál egy ceremóniamester a szórakoztatáson túl?

1785

Ha modern esküvőt szerveztek, amibe a klasszikus stílust képviselő vőfély nem igazán fér bele, válasszatok ceremóniamestert! Amennyiben kellő tapasztalattal, humorral és empátiával rendelkezik, biztonságban érezhetitek magatokat a nagy napon, hisz sok terhet levesz a vállatokról, összefogja a történéseket, és fergeteges hangulatot termet.

A ceremóniamester lazább
A ceremóniamester, már megjelenésében is eltér a vőfélytől. Míg utóbbi népviseletben vesz részt a nagy napon, a ceremóniamester legtöbbször öltönyt visel. Lazább, kötetlenebb, nem beszél rigmusokban, rímekben, ugyanakkor ő is gondoskodik vicces, táncos feladatokról. Levezényelheti a tányértörést, az ifjú férj és feleség párbaját.
Ám nem elég szórakoztatnia a nagyközönséget, informálnia is kell az eseményekről.

Tudja előre, hogy mikor mi történik
A ceremóniamester egész nap a menyasszony és a vőlegény legfontosabb támasza. Fontos, hogy pontosan ismerje a forgatókönyvet. Fő feladata, hogy tartsa és tartassa be a menetrendet. Emiatt feltétlenül be kell vonni a tervezési, szervezési folyamatba. Legyen egy részletes időrendje, amely tartalmazza a szertartások, a fotózás időpontját, és a lakodalom vagy fogadás részletes programját.

A szórakoztatáson túl
A ceremóniamesternek folyamatosan kommunikálnia kell a személyzettel. Így sem az ifjú párnak, sem a közeli családtagoknak nem kell szaladgálni a szolgáltatók után. Fontos, hogy támogasson mindenkit. Ha felmerülnek problémás helyzetek, siessen a násznép vagy az ifjú pár segítségére. Készüljön vészforgatókönyvvel, ha szükséges, nyugtassa az ifjú párt. Ne féljen utasítani, ha például valamit fel kell takarítani.

Nem ő a főszereplő
A jó ceremóniamester ügyel arra, hogy szórakoztasson, legyen jelen mindenhol, de ne legyen túl sok belőle. Egyedi ötletei azonban sokat dobhatnak a nagy nap hangulatán. Egyre több női ceremóniamesterrel is találkozhattok, akik nagyon magas színvonalon végzik a munkájukat. Mielőtt azonban bárkit felkértek a feladatra, beszéljétek át vágyaitokat, elképzeléseiteket. Figyeljetek arra is, hogy az igazán szuper ceremóniamester jól artikulál, hangosan beszél, és a váratlan helyzetekben is feltalálja magát.

(Forrás: eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből