Nyomtatás

Zero waste, azaz ilyen egy hulladékmentes esküvői dekoráció

1703

Ezúttal egy hulladékmentes esküvői dekoráció részleteit mutatja meg nektek állandó szerzőnk, Gulácsi-Szakács Emese, a Natural Wedding Decortól. Ez a dekor tökéletes bizonyíték arra, hogy zero waste vagy low waste megoldásokkal is igazi vizuális élmény lehet az esküvő. Nézzétek csak!

A koncepció

A fő koncepció a hulladékmentesség volt. Elmondhatatlanul boldog voltam, hogy minket kértek fel, hogy egy ilyen esküvőt dekorálhassunk. A környezettudatosság és a fenntartható esküvők eszméje egyébként is nagyon közel áll a szívemhez: amit csak tudunk, igyekszünk ebben a szellemiségben készíteni.

A részletek

Amilyen eszközöket használtunk a dekorhoz, azokat mind kivétel nélkül használtuk már korábban, és későbbi esküvőkön is fogjuk. Nem volt papír szalvéta, de még papír szívószál sem: textil szalvétát használtunk, szívószál pedig egész egyszerűen nem volt semmilyen sem.

Nem voltak ültetőkártyák, csak egy táblára írtuk fel a vendégek helyét, amit később lecsiszoltunk, így újra használhattuk másik esküvőkhöz.

A menü is csak egy táblára volt kiírva, a köszönőajándékok helyett pedig egy általunk többször használt játék volt: Judit és Zoli az erre szánt összeget alapítványoknak ajánlotta fel, és a vendégek eldönthették, hogy a kinézett szervezetek közül kinek menjen a részük. Ezt egy kavics formájában helyezhették el a megfelelő vázába.

A gyűrűtartójukat csak kölcsön kérték tőlünk, a szertartáson pedig virágot ültettek maguknak. A szertartás végén a hagyományos kölesszóráshoz Judit a kölest egy csomagolásmentes boltban vette.

vacsora maradékát pedig a Re-Formáló Egyesület juttatta el hátrányosabb helyzetben élőkhöz.

Azt hiszem, a kedvencem mégis a növények voltak. A virágokat többnyire csomagolva tudjuk megvenni, még a hazai termelőktől is. Hogy elkerüljük a csomagolásokat, illetve hogy ne kelljen utazni értük, a saját telkünkről vágtunk mindenféle faágakat, cserjéket és füveket, amik később komposztálásra kerültek. Az azstaldíszekhez oázis hab helyett az általunk amúgy is nagyon kedvelt csirkehálós változatot választottuk.

Egyéb érdekességek

  • A nap kedvéért a szendvicseinket is dobozban vittük magunkkal.
  • Az eljegyzési gyűrű az Etsy-ről, a Onegarnetgirl eladótól, a jegygyűrűk a Velekey Ékszervilágtól voltak, és az a különlegességük, hogy fair trade aranyból keszültek.
  • A menyaszonyi smink és haj kizárólag olyan termékekkel készült, ahol nem végeznek állatkísérleteket, és képviselik a natúrabb vonalakat.

Összefoglalva

Nagyon fontosnak tartom, hogy kíméljük a bolygónkat, és nagyon boldog voltam, hogy Madarász Zsuzsival karöltve egy igazi esküvőn keresztül is példát mutathatunk. Judit példaértékű képviselője és gyakorlója ezeknek a gondolatoknak, habozás nélkül mondott le minden olyan dologról, ami szép lenne, meg jó lenne, de terheli a Földet.


(Forrás: secretstories.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből