Nyomtatás

Ezek a legromantikusabb európai városok és helyszínek!

900

Európa tele van olyan helyszínekkel, ahol a szerelemtől csak úgy izzik a levegő. A párok előszeretettel zarándokolnak el ide, legyen az egy bájos városka, egy nagy metropolisz vagy egy olyan látnivaló, ahol a szerelmes pillanatok, sőt a lánykérés is örök emlék marad.

És ezek közül a London Eye csak az egyik helyszín. Legutóbb a Ryanair légitársaság állított össze egy tízes listát azokról az úti célokról és látnivalókról, melyek a Valentin-napi időszak alatt a legkeresettebbek. A listát több mint 5000 utasának szavazatai alapján állította össze. Ezen a listán a „győztes” a London Eye, a brit főváros ikonikus óriáskereke lett, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Londonra.

A második helyen Verona végzett, pontosabban az a kis belső udvar, ami fölé kinyúlik Shakespeare  Júliájának erkélye. A harmadik helyet a sevillai Plaza De Espana szerezte meg. Ami egyszerre vonzza a szerelmeseket és a filmrajongókat is, mivel  a vizesárokkal körülvett téren forgattak már jeleneteket a Csillagok háborújából és az Arábia Lawrence című filmeposzból is. A listából nem maradhatott ki az Eiffel-torony és a római Spanyol lépcsők, de bekerült a németországi Schwerin-kastély és a Károly-híd is Prágában.

ÍME, A TELJES 10-ES LISTA A LEGSZERELMETESEBB HELYEKRŐL:

1. London Eye, London, – Egyesült Királyság
2. Júlia erkélye, Verona – Olaszország
3. Plaza de España, Sevilla – Spanyolország
4. Schwerini kastély, Schwerin – Németország
5. Eiffel torony, Párizs – Franciaország
6. Oia, Santorini – Görögország
7. Károly híd, Prága – Csehország
8. Velence csatornái, Velence – Olaszország
9. Spanyol lépcső, Róma – Olaszország
10. Moher-sziklák, Clare – Írország

Mi azért hozzátennénk még pár helyszínt ehhez a listához, amiről aztán mindenki dönthet, hogy megüti-e a lánykérési mércét. Az első ilyen kiegészítésünk Colmar városkája lenne a német-francia határon. Az édes kisváros, tele van pasztell színű, fagerendás házakkal, és mivel az elzászi bor régió központjaként is ismert, ezért a finom borok sem hiányoznak a borkereskedések polcairól. Az egész olyan mintha egy gazdagon illusztrált középkori mesekönyvből lépett volna elő; a legapróbb terecskéje is lánykérésre termett. 
A teljes cikk: Ezek a legromantikusabb európai városok és helyszínek!
Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből