2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Magazin

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

2545

Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt az esküvőtökre? Azon gondolkozol, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, mikor az esküvői virágdekorációt tervezed, és hogy nagyjából milyen árakra számíthatsz? Többek közt ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ a cikkben.

Az esküvői virágdekoráció lényeges díszítő eleme a nagy napnak, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked mindent, amit erről a témáról tudni érdemes, hogy könnyebb legyen eligazodnod a virágok illatos forgatagában.

Milyen virágokat válassz az esküvői virágdekorációhoz?

Az esküvő időpontja a virágválasztás szempontjából is fontos, hiszen minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai ezen a téren is. Sokkal egyszerűbb az esküvői virágdekoráció kivitelezése szezonális virágok felhasználásával, hiszen ezek könnyebben beszerezhetőek.

Ha azonban a kedvenc virágodhoz ragaszkodsz, aminek az esküvőd napján épp nincs szezonja, az is megoldható. Ez azonban a kivitelező számára plusz szervezést jelent, ezért lényeges, hogy ezt a részeltet időben egyeztesd vele. Ebben az esetben számítani kell arra is, hogy a virágok beszerzése esetleg többletköltséggel jár.

Azt, hogy milyen virágokat választotok az esküvőre, befolyásolhatja az esküvő stílusa is. Más jellegű virágok illenek egy vintage stílusú esküvőhöz, mint egy klasszikus, elegáns kivitelezéshez.

Az is lényeges szempont, hogy olyan virágokra essen a választásotok, amelyek színben passzolnak a többi dekorációs elem színéhez.

Vannak olyan virágok is, melyeknek nem csak a látványa, hanem jellegzetes illata is hozzájárul az esküvő hangulatához. Ez egy olyan plusz lehet, amellyel még jellegzetesebbé tehetitek a nagy napot. Mindezeknek a szempontoknak a figyelembevétele és összehangolása izgalmas feladat, melyhez érdemes profi szakember, például egy esküvői dekoratőr segítségét kérnetek.

A négy évszak virágai

Tavaszi virágdekoráció

Tavasszal éled a természet, ezzel együtt ekkor nyílnak a legszínpompásabb virágok. Az évnek ebben az időszakában válogathatsz a legtöbb féle színárnyalat, forma és illat közül.

Ha májusi esküvőt terveztek, akkor a dekoráció részeként választhatod az orgonát is, amely még a menyasszonyi csokorban is jól mutat. Az illata pedig igazán különlegessé teszi az eseményt.

Ha másfajta, illatos virágot keresel, a szintén ebben az időszakban nyíló gyöngyvirág és a jácint is szóba jöhet, melyek gyönyörűséges virágdekorációk részei lehetnek.

Ha tavasz, akkor tulipán! Ez a sokféle színben pompázó virág igazán jellegzetes, tavaszi hangulatot kölcsönöz majd az esküvőnek, sőt, a menyasszonyi csokrodat is köttetheted belőle. Mindezeken felül szóba jöhet még a nárcisz és a gerbera, de még az orchidea is.

A virágzó gyümölcsfák természetes esküvői virágdekorációkká válhatnak az esküvői fotózáshoz, így adva különleges hangulatot a nagy napnak.

Mámorító nyári virágok

A nyár virágai sem kevésbé színpompásak. A levendula a nőiesség virága, ezért még üzenetében is illik a menyasszonyhoz, az illatáról nem is beszélve! Ebben az évszakban szóba jöhet még a pipacs, a hortenzia, de még a napraforgó is, mely vidám színével még a menyasszonyi csokrot is különlegessé teheti.

Természetes esküvői virágdekorációként pedig képzelj el egy levendula- vagy napraforgómezőt az esküvői fotók hátterében!

Őszi virágok a különlegességek szerelmeseinek

Ki az, akit nem varázsolnak el az ősz különleges színei? Ha ebben az évszakban tartjátok az esküvőt, akkor érdemes a narancsos, a rozsdaszínű vagy akár a bordó árnyalatait használnotok az esküvői virágdekorációban.

Itt szóba jöhetnek a különféle bogyós gyümölcsök, de akár a tökfélék is, melyek szokatlannak tűnhetnek ugyan, de pont ezzel tehetik különlegesebbé és emlékezetesebbé a dekorációt. Ezeken kívül az őszirózsa, a szellőrózsa és a margaréta is szóba jöhet. A liliom pedig azok számára lesz kitűnő választás, akik kedvelik az intenzív illatokat.

Téli jégvarázs

Téli virágok? Merülhet fel benned a kérdés, ha a téli időszakban szeretnéd megtartani az esküvőt. Ha hiszed, ha nem, télen is gyönyörű dekorációkat készíttethetsz örökzöldekkel. A fenyőfa és a tuja ágai különleges hangulatot kölcsönöznek majd az eseménynek. A mikulásvirág piros leveleivel pedig nagyszerűen feldobja majd az esküvői virágdekorációt, de télen a magyallal vagy a díszkáposztával sem nyúlhatsz mellé.

Az évszakfüggetlen jolly joker pedig a rózsa. Ezt a virágot bármely évszakban, sok féle színben felhasználhatjátok a romantikus virágdekoráció részeként.

Hova kerüljön az esküvői virágdekoráció?

Esküvői szertartások helyszínei

A polgári esküvő helyszínét emlékezetes dekorációval láthatjátok el. A díszítés jellegét meghatározhatja az is, hogy szabadtéren vagy zárt helyre szervezitek a szertartást. Itt használhattok különféle színű és illatú virágokat.

Abban az esetben, ha templomi esküvőt is szeretnétek, erre a helyszínre érdemesebb kissé visszafogottabb, letisztultabb dekorációt kérni.

Érdemes átgondolnotok azt is, hogy az asztalokra és a székekre is szeretnétek-e virágokat. Ha igen, akkor biztosak lehettek benne, hogy a széksorok oldalán elhelyezett virágdísz nagyban hozzájárul majd az egységes összkép kialakításához. Egy gyönyörű asztaldísz friss virágokból pedig verhetetlen mind látványban, mind ami a hangulatot illeti. Az ifjú pár asztalára, azaz a főasztalra természetesen különleges, a többitől eltérő díszítés kerül.

Esküvői virágdekoráció: A csokrok

Ha esküvő és csokor, akkor mindenki a menyasszonyi csokorra gondol. Érdemes figyelmet fordítanunk azonban a dobócsokorra, a szülőköszöntő csokorra és a koszorúslányok csokraira is.

A menyasszony megjelenésének rendkívül fontos része a menyasszonyi csokor. Ennek a fontos kiegészítőnek az alakja is sokféle. Lehet kerek, hosszúkás, csepp alakú vagy akár vízesés formájú is. Az, hogy milyen színű és stílusú virágok kapnak benne helyet, az a menyasszony elképzeléseitől, ruhájától és az esküvő stílusától is függ.

A koszorúslányok csokrai is hozzájárulnak az esküvő összhangjához. Ezek a menyasszonyi csokornál kisebb, de nem kevésbé elegáns csokrok a koszorúslányok megjelenését teljesebbé, különlegesebbé teszik. Csokor helyett kérhettek csuklódíszt is, ha kissé visszafogottabb dekorációt képzeltek el erre a célra.

A dobócsokor is fontos eleme lehet az esküvőnek, ha szeretitek a hagyományokat, mely szerint, aki elkapja, annak lesz legközelebb az esküvője. Az erre a célra készített csokor a menyasszonyi csokor egyszerűbb változata. Elegáns, és színben, stílusban hasonló, mint a főcsokor, de egy mégis egyszerűbb kompozíció.

A szülőköszöntő csokor egy szép gesztus az örömszülők felé. Az ifjú pár ezzel köszöni meg szüleinek azt a gondoskodást, amit tőlük kaptak. Ez a csokor is lehet egyedi, az örömanyák ízléséhez, stílusához igazodó. A csokor helyett köszönetet mondhattok akár 1-1 szál virággal is.

Egy egyszerűbb dísz kerüljön a járműre, amellyel megérkeztek házasságkötésetek helyszínére. Ezt nem érdemes túlzásba vinni, elég egy jelzés értékű díszítés, hogy „Itt jön az ifjú pár!”.

Apróságok virágokból

Kitűzők

Az esküvőn természetesen a férfiak is kapnak egy kis virágot. Ezt kitűző formájában viseli a vőlegény, az örömapák és a tanúk. A vőlegény a menyasszonyi csokor virágaiból kap egy szálat a hajtókájára, míg az örömapák és a tanúk egy hasonló, de némileg eltérő virágdíszt kapnak az öltönyükre.

Esküvői torta

Az esküvői torta is kaphat élő virágos díszítést a szokványos marcipánrózsák helyett. Ez nagyban feldobja az esküvő egyik legfontosabb elemét, főleg, ha bevonat nélküli, úgynevezett meztelen tortáról van szó. Az ilyen stílusú cukrászati alkotások egyre népszerűbbek a házasulandók körében.

Ékszerek virágokból

A menyasszony megjelenését rendkívül különlegessé tehetik az erre az alkalomra készített virágékszerek. Itt nem csupán a hajba kerülő koszorúra kell gondolni, mert készülhetnek virágból nyakláncok és karkötők is erre az alkalomra.

Örökcsokor

Hallottál már az örökcsokorról? Ez egy különleges emlék lehet számotokra erről a napról. Ezt a csokrot el nem hervadó anyagokból készítik, hogy örökre megőrizhesd. Tartalmazhat gyöngyöket, selyem- és papírvirágokat vagy akár ékszereket is.

Esküvői dekoráció a vacsora helyszínén

Ha a polgári esküvő és a templomi szertartás helyszínén vissza is fogtad magad a virágok tekintetében, az esküvői vacsora helyszínén szabadjára engedheted a fantáziádat.

Akár étteremben, akár pajtában vagy sátorban tartjátok a lagzit, ezen a helyszínen bőven akadnak díszíthető felületek. A díszítés mértékét csak a helyszín alapvető díszítettsége, a Ti ízlésetek és persze pénztárcátok szabja meg.

Ide tervezhettek asztaldíszeket, fali vagy akár mennyezeti díszítést, és számos más dekorációs elemet a virágokon kívül.

Az esküvői virágdekoráció ára

Egy teljes esküvői virágdekoráció ára terjedhet a százezres nagyságrendtől akár félmillió forintig is. Ez függ attól, milyen virágokat tartalmaz, hányféle helyszínre kéred, illetve, hogy szeretnél-e különleges kiegészítőket vagy maradsz az alapoknál.

Az azonban biztos, hogy érdemes profi szakember segítségét kérned, ha igazán szépen kivitelezett eredményre vágysz. Az is lényeges szempont, hogy az esküvői virágdekoráció is olyan, amin nem érdemes spórolni, hiszen ezek a virágok nagyban hozzájárulnak a nagy nap hangulatához.

A teljes cikk: Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

Fiatal bőr tudományos alapokon, természetes összetevőkkel

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details
„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

„Félünk szeretni” – Végleg eltűnik a házasság intézménye?

More details
A könnyűszerkezetes házak menthetik meg a fiatalok otthonteremtését

A könnyűszerkezetes házak menthetik meg a fiatalok otthonteremtését

More details
Tavaly nem volt jó esküvőnek lenni

Tavaly nem volt jó esküvőnek lenni

More details
Itt a világ top 20 nászutas úti célja, Budapest is ott van a legnépszerűbbek között

Itt a világ top 20 nászutas úti célja, Budapest is ott van a legnépszerűbbek között

More details
Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

More details
A tökéletes konyháért nem kell messzire menni, elég csak kilátogatni a Konyhakiállításra

A tökéletes konyháért nem kell messzire menni, elég csak kilátogatni a Konyhakiállításra

More details