2022. december 6., kedd - Miklós

Magazin

7+1 legszebb magyarországi kastély, ahol élmény lesz az esküvői fotózás

1333

Még mindig nem tudod, hol legyen az esküvői fotózás? Bajban vagy a helyszínekkel és az időpontokkal? Szeretnél egy napra igazi királyi párként egy kastélyban pózolni a vőlegényeddel? Akkor ezt a cikket kifejezetten neked szánom, ugyanis most összegyűjtöttem csak neked 8 helyszínt, ahol meseszép képeket készíthettek a nagy napon!

Esküvői fotózás az Andrássy kastélyban

Listánkon az első helyszín a tiszadobi Andrássy kastély, amit maga Magyarország első külügyminisztere id. Andrássy Gyula építtetett az 1800-as években.

Igazán csodálatos látványt nyújt, hiszen egy, a legapróbb részletekig tökéletes pontossággal kigondolt kastélyról beszélünk. Jellegzetessége, hogy az évszakok számának megfelelően 4 bejárata, a hónapok számának megfelelően 12 tornya, a hetek számának megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van.

Ha mindez még önmagában nem lenne elég, az ifjú pár első képeit már az épület előtti előparkban elkészíthetik a szabad ég alatt. A nyírt bukszusok és a tiszafák mind-mind a hely jellegzetessége, nem is beszélve a panorámáról, ugyanis a kastély a Tisza parthoz igen közel, egy magaslatra épült, ezzel biztosítva azt a lélegzetelállító képet, ami a szemeink előtt terül el. A jegyespár kedvére válogathat a különböző kompozíciók közül, amit a kastély csak nyújtani tud. Az biztos, hogy melléfogni nem lehet az Andrássy kastéllyal.

Turai Schossberger kastély

Második helyen a Budapesttől mindössze 50 percnyire található Turai Schossberger kastély, amit az Operaház kistestvéreként is emlegetnek. A neoreneszánsz stílusú épület 1873-ban Ybl Miklós tervei alapján épült meg a Schossberger család számára, ám a II. világháború alatt szolgált katonai lakhelyül, illetve kórházként és iskolaként is megnyitotta kapuit. Sajnos e korszak vasfoga nyomott hagyott az épületen, ám a mai napig ugyanolyan lélegzetelállító látványt nyújt a látogatók számára, mint azelőtt.

Ma az ingatlan a TRA Real Estates Kft. tulajdonában van. A kastély jelenleg a nagyközönség számára nyitva van, mindennap látogatható. Ezen túlmenően esküvők, fotózások, videoklipek és filmek helyszínéül is szolgál. És ha már filmek, érdemes megemlíteni, hogy itt forgatott Angelina Jolie is, akinek azóta is egyik kedvenc helye a kastély. Emellett A Holdhercegnő című alkotás nagy része is itt forgott, nem csoda, ha egy ilyen helyen Te is könnyűszerrel változhatsz át hercegnővé a fotózás idejére!

Az ifjú pár fotózkodhat akár a grandiózus épület előtt, de lehetőségeik tárháza igencsak hosszú. Említést érdemel a pálmaház és az ottani szökőkutak, amik szintén korhű hangulatot tudnak kölcsönözni egy-egy fotó erejéig. A rengeteg torony és ablak, amelyeken megcsillan a nap fénye, ideális hátteret tud nyújtani néhány jól beállított képnek.

Wenckheim-kastély

Következő kastélyunk a listán nem más, mint a Szabadkígyóson található, a Körös-Maros Nemzeti Park területén elhelyezkedő Wenckheim-kastély, amely 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján neoreneszánsz és ekletikus stílusban.

A kastélyhoz 23 hektáros park, dendrológiai tájképi kert csatlakozik tóval, szigettel, hidakkal. A kertben a szökőkút és a régi korokat idéző lámpatestek vannak. A kastély előtt franciakert van kialakítva bukszusokkal és tiszafákkal tarkítva, illetve itt található még a megye legnagyobb platánfája is.

Sajnos felújítások miatt maga a kastély épülete 2020. decemberéig nem látogatható, ám maga a kastélypark továbbra is nyitva áll a látogatók hada előtt. Ha mostanában kezdtétek el szervezni az esküvőt (ami általában egy év szokott lenni), akkor a 2020 tele pont ideális időpont lehet az esküvői fotózás idejéhez. Ha esetleg a házasságkötést jövő év nyarára, esetleg őszére tervezitek, a fotózást nyugodtan megtarthatjátok utána pár hónappal is egy mesebeli téli kastélyban is.

A park talán legszebb és egyben legromantikusabb eleme bizonyossággal állítom, hogy a tó és a környéke, ugyanis a csillogó vízfelületen két híd is átível. Az egyik egy kis szigetre, míg a másik egy félszigetre vezeti át a kíváncsi embereket. A kis szigeten található szobortalapzat pedig egykor egy Cupido szobor alapjául szolgált. Az ifjú jegyespár kedvére válogathat a megannyi kis eldugott helyből, ahol életre szóló csodás képek készülhetnek.

L’Huillier-Coburg-kastély

Az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, amely feltehetőleg 1715 és 1730 között épült egyelőre ismeretlen tervek szerint.

A monumentális barokk stílusú épület egyedülálló esküvői fotózás, de akár maga az esküvői szertartás helyszíne is lehet. Mind a kastélypark, mind a díszudvar, de még a díszterem, a lépcsőház, a kápolna és a kocsi áthajtó is megfelelő helyszínt tud nyújtani a jegyespár első képeinek elkészítéséhez.

A kastély falai előtt bármelyik menyasszonyi ruha igazi hercegnővé varázsolhat Téged!

Karapancsai Kastély és Majorság

Hercegszántótól nem messze található a Gemenc Zrt. tulajdonában lévő Karapancsai majorság, melyet a Karapancsai erdőtömb ölel körbe. A kastély építését Habsburg Albrecht főherceg kezdte el 1879-ben, majd Frigyes főherceg folytatta és fejezte be 1896-ban. Ekkor még vadászkastélyul szolgált az épület, ám ahogy az igények nőttek, úgy nőtt vele együtt a kastély is egy-egy kétszintes saroktoronnyal, faszerkezetű terasszal, külső lépcsővel, és vizesblokkal.

Az ifjú pár, ha egy igazán letisztult, családias, nem grandiózus épületet keres esküvői fotózás helyszínéül, akkor a Karapacsai kastély számukra az ideális választás. Akármerre is nézünk, mindenütt a nagy zöld erdők ölelik körbe az épületet, ami elő- előbukkan a természet öleléséből.

De la Motte kastély

Egertől 10, Budapesttől 150 kilométerre fekszik Noszvaj, ahol megtalálható a De la Motte-kastély, a magyar kastélyépítés miniatűr remeke. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély közkeletű elnevezése Anna második házasságából származik: férje De la Motte ezredes Mária Terézia udvarából; valószínűleg neki köszönhetjük a kastély belső franciás díszítését és utalásait.

A jegyespár számára talán az angolkert lehet a legérdekesebb, ugyanis lenyűgöző szépségével bármely fotón megállja a helyét.  Az angolkertek főbb jellemzői mind – mind megtalálhatók itt, a szentimentális hangulatú kanyargós ösvények, nagy gyepfelületek, évelő növények színes kavalkádja, szabálytalan virágágyások és a ligetesen kiültetett fák és cserjék alkalmazkodnak a természet formai szabálytalanságához.

Acsaújlaki kastély

Listánkon utoljára, de nem utolsó sorban ismerjétek meg az Acsaújlaki kastélyt. Bár itt az utolsó, de szépségében ugyanannyira megérdemelné az első helyet, mint az itt felsorolt kastélyok bármelyike.

Az Acsaújlaknak nevezett apró településrészre a Vác felé vezető országút mellett lelhetünk rá. Itt áll az impozáns kastély, amelyet csak kevesen ismernek, pedig egész évben látogatható. A kastély épülete mindössze alig 100 éves múltra tekint vissza, így belépve az ember nem feltétlenül azt fogja látni amit egy kastélytól várna. Minden egyes helyiség nyitva áll a bámészkodó szemek számára, így beleshetünk mindenhova kedvünk szerint.

A modern kor elemei tökéletes összhangban vannak a régebbi korok részleteivel. Így meglepetés nem fog minket érni, mikor egy helyiségen belül találunk hatalmas lapos kijelzőjű televíziót, illetve kardokat, családi címereket.

A pároknak pedig itt van az érdekes rész. Az egész kastély kibérelhető, így akár magát a ceremóniát is meg lehet itt tartani. Majd a nagy nap után nem kell sehova se menni a képek elkészüléséért, ugyanis helyben el lehet készíteni őket. Mondhatni: két legyet egy csapásra. Igazi fenséges pompában díszeleghet az a jegyespár, akik úgy döntenek, számukra ez a kastély lesz a megfelelő. Én minden bizonnyal itt tenném le a voksom.

+1 bónusz kastély: Bory-várkastély, ahol felejthetetlen lesz az esküvői fotózás

Utoljára, de nem utolsó sorban pedig ismerjétek meg a Bory-várat!

A teljes cikk: 7+1 legszebb magyarországi kastély, ahol élmény lesz az esküvői fotózás

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« December 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Miért borulnak ki a nők az esküvőjük miatt, és miért olyan nyugodtak a férfiak?

Miért borulnak ki a nők az esküvőjük miatt, és miért olyan nyugodtak a férfiak?

More details
Tízből négy család korszerűsítené az otthonát

Tízből négy család korszerűsítené az otthonát

More details
Van, aki a szülőket sem hívja meg: egyre népszerűbbek a titkos esküvők

Van, aki a szülőket sem hívja meg: egyre népszerűbbek a titkos esküvők

More details
Tudod, melyek a legkedveltebb esküvői torta ízek?

Tudod, melyek a legkedveltebb esküvői torta ízek?

More details
Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

More details
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak!

Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak!

More details
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban!

Esküvőszervezés menete – Haladj sorban!

More details
Új nagyágyúk az esztétikai beavatkozások terén

Új nagyágyúk az esztétikai beavatkozások terén

More details