Nyomtatás

Keresztbe vágja az esküvői programot a koronavírus miatti szigorítás?

1019

A napokban lavinaként tarolta le az internetet - és a menyasszonyok álmait - a hír, hogy a kormány koronavírus miatti szigorításai talán az esküvőket is érintik. Mit tudhatunk eddig? Tényleg csak 23 óráig tarthat a lakodalom?

Ha megpróbálsz utánaolvasni az interneten, feltehetően egymásnak teljes mértékben ellentmondó információkat fogsz találni. Ennek az oka, hogy még rengeteg a homályos folt a 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet körül.

Mi a helyzet tehát a rendelettel?

Alapvetően a koronavírus okozta járványügyi készültségi időszak intézkedései a vendéglátóegységekre, valamint a zenés-táncos rendezvényekre vonatkoznak. Ez alapján első blikkre rögtön azt gondolnánk, hogy az esküvői program is véget kell, hogy érjen 23 órakor. A Jogászvilág oldalán megjelent magyarázat azonban hozzáteszi:

"... a hatálya meghatározása során pedig kifejezetten rendelkezik arról, hogy a rendelet hatályát nem kell alkalmazni a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényekre [1. § (2) bekezdés d) pont]."

Itt merül azonban a következő kérdés: mi van akkor, ha az esküvő vendéglátóegységben zajlik? Létezik, hogy csak azokat a lakodalmakat lehet megtartani, amikre sátorban, otthon a kertben vagy egyéb, nem vendéglátóegység jellegű helyszínen kerül sor? Egyelőre a Jogászvilág így fogalmaz:

"...A nem vendéglátó üzletben tartott esküvőkre a korlátozás nem vonatkozik, így korlátozás nélkül tartható esküvő például a kertben, bérelt helyen (kivéve étterem). Alkalmazni kell ezzel szemben a szabályokat a vendéglátó üzletben tartott esküvőkre, mivel ott a kormányrendelet szerinti korlátozás a vendéglátó üzletet érinti."

A Ceremóniamester Szövetség egy még ennél is nagyobb ellentmondásra hívja fel a figyelmet, ugyanis azon hotelben tartott esküvők esetében, ahol csak a násznép egy része száll meg, még inkább bonyolult helyzet áll elő. Röviden így írják: "A szállóvendéget este 11 után is ki lehet szolgálni, a külsőst nem." Ez azt jelentené, hogy az esküvői program folytatódhat 23 óra után is, de a vendégek egy részét haza kell küldeni.

Ideje elkezdened átszervezni az esküvői program rendjét?

Tudjuk, hogy a nyomás egyre nagyobb rajtad, és azt is, hogy az idei év már épp eléggé megtépázta az idegrendszered. Főként akkor érinthetnek rosszul a hírek, ha már az eredetileg tavaszról átrakott esküvőtök kerül veszélybe a koronavírus-járvány második hulláma miatt.

Mi azonban mégis azt tanácsoljuk, hogy - hacsak nem épp a napokban lenne az esküvő időpontja - egy kicsit még legyél türelemmel. Éppen a fenti ellentmondások miatt még a szakma számára is kérdéses, hogy a rendelet vonatkozik-e és miben vonatkozik az esküvőkre, ezért a héten még pontosítás várható.

Amint pedig pontos és részletes információink lesznek, közzétesszük oldalunkon, így innen első kézből fogsz tudni értesülni a legfontosabb tudnivalókról!

(Forrás: www.eskuvo.online)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből