Nyomtatás

Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt!

997

Úgy érzitek, hogy a boldogságtól méterekkel a föld felett lebegtek? Hogyha szárnyaitok lennének, már körberepültétek volna a világot, hogy elmeséljétek mindenkinek, megkérték a kezeteket? Igen, ez teljesen érthető, fogadjátok őszinte gratulációnkat! Mielőtt azonban elkezdenétek szervezni az esküvőt, még tudatnotok kell a hozzátok közel állókkal a jó hírt. Az eljegyzés bejelentése minden párnál másképpen történik, tehát rátok van bízva, hogy hogyan mesélitek el a családnak és a barátoknak.

Alapvetően kétféle megoldás mellett döntenek a párok. Vagy személyesen (illetve telefonon) történik az eljegyzés bejelentése, vagy pedig fotó formájában. A kreatív képeket privát üzenetben, e-mailben is el lehet küldeni a családnak és barátoknak,  de manapság a legtöbben a közösségi oldalaikra, Facebookra vagy Instagramra töltik föl őket.

Nyilván az már csak tőletek függ, hogy melyik módszer tetszik jobban, de gondoljátok át alaposan, nehogy később megbánjátok a döntést.

Eljegyzés régen és most

A régi esküvői hagyomány szerint egy férfinak először a választottjának az édesapjától kell megkérnie a lánya kezét. Ha az apa áldását adta a frigyre, akkor lehetett csak biztos a pár abban, hogy a család jóváhagyta a házasságot. A lánykérés után általában tartottak egy eljegyzési vacsorát, ahol közösen megünnepelték az elhatározást. Ezután kezdődhetett az esküvőszervezés.

Más családoknál az volt a hagyomány, hogy a vőlegény egy közös családi vacsorán tette fel a kérdést a lány édesapjának. Ezen a vacsorán természetesen a vőlegény szülei és közeli rokonai is részt vettek.

Napjainkban azonban igen kevés pár ragaszkodik ezekhez a hagyományokhoz, most jobban szeretik a párok kettesben megélni azt a csodás pillanatot, amikor a vőlegény felteszi a nagy kérdést a menyasszonynak. Persze van olyan alkalom, amikor ez csak idézőjelben igaz, hiszen ha a nyilvánosság előtt zajlik az eljegyzés, arra már a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy meghitt körülmények között történik. Attól persze még szólhat kettejükről, sőt, nyilvánvalóan észre sem fogják venni azt a sok embert maguk körül.

Eljegyzés bejelentése szóban

Ha megkérték a kezeteket, és mindenképpen szóban szeretnétek ezt mások tudtára adni, akkor már csak ki kell találnotok, hogy mit fogtok mondani. Akár személyesen, akár telefonon vagy skype-on történik az eljegyzés bejelentése, gondoljátok át azt a pár mondatot előre, hogy ne csak hebegés-habogás legyen belőle. Legyetek rövidek, frappánsak, és ha tudjátok, a telefon és a skype helyett keressetek fel mindenkit személyesen.

Érdemes esetleg videóra is felvenni a jelenetet, mert később tuti, hogy boldogan nézitek majd vissza ezeket a pillanatokat. Egy testvért, vagy jó barátot nyugodtan megkérhettek arra, hogy videózzon nektek!

Eljegyzés bejelentése képekkel

Ha a divatosabb módját választjátok az eljegyzésetek bejelentésének, akkor képekben mesélitek el, hogy IGEN volt a válasz arra a kérdésre, amit már olyan régen hallani szerettetek volna. Nézzétek meg a legnépszerűbb sablonokat, és készítsetek egyedi fotókat, akár humoros formában. Ne kapkodjátok el a képek készítését, de ne is törekedjetek a tökéletességre.

 

A teljes cikk: Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt!

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből