Nyomtatás

Csodaszép menyasszonyi csokrok a nagy napra: régi hagyományok, legújabb trendek

1007

Kiválasztottad álmaid menyasszonyi ruháját? Megvan a nagy nap helyszíne? Akkor ideje a csokorról is gondoskodni! Az ízlésesen megválasztott bokréta sokat tehet hozzá az ara megjelenéséhez, hisz kiemeli a szépségét. A legfontosabb, hogy a menyasszony egyéniségéhez passzoljon, harmonizáljon a ruhájával, a hajszínével. Ha még nem vagy biztos abban, hogy milyen csokor mellett dönts, most segítünk! 

A mirtuszkoszorútól a mai divatig

A virágcsokor a jövőbe vetett reményt jelképezi. Ma elképzelhetetlen nélküle a menyasszony, ám nem volt ez mindig így! Az ókorban a lányok mirtuszkoszorút viseltek a fejükön az esküvőjük napján. A középkorban az első házasulandók rozmaringkoszorút kaptak, amit a kezükön hordtak. A 19. században jelentek meg a mai menyasszonyi csokrok elődei, amik leginkább kerek formájúak voltak. A 20. században pedig egyre szélesedett a kínálat, ekkor már a szegfű, a liliom és a rózsa is hangsúlyos szerephez jutott a nagy napon. Mostanában a kicsit nagyobb méretű csokrok dominálnak, amikben gyakran megjelennek a különféle kerti virágok. Hódítanak a pasztell színek, különösen a fehér és a gyömbér. 

Ezekre feltétlenül figyelj a csokorválasztásnál!

A menyasszonyok legtöbbször konkrét elképzelésekkel érkeznek a virágszalonokba. Néhány dolgot azonban nem hagyhatnak figyelmen kívül, mielőtt meghozzák a végleges döntést a csokor megtervezésénél. Az ara testalkata az egyik legfontosabb szempont a választásnál: törékeny, alacsony menyasszony kezében a kisebb virágcsokor áll jól. A cseppformájú csokor optikailag magasíthat és karcsúsíthat.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a csokor tartása ne legyen teher a menyasszony számára, hisz gyakran már reggel a kezébe kerül, és vinnie kell magával a fotózásra, a szertartásokra is. Manapság nagy előny, hogy szinte mindig, télen, nyáron hozzá lehet jutni minden virághoz, az ár azonban az évszaktól függően változhat. A rózsa, a tulipán, az orchidea, a szegfű, a gerbera biztosan kibírja az egész napos strapát, és ezek soha nem mennek ki a divatból. 

 

(Forrás: www.eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből