2019. január 18., péntek - Piroska

Oldtimer Show, 2018. április 13-15.

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

oldtimer22018. április 13-15-ig a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre a nemzetközi veteránjármű rendezvényünk, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása. A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra.

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programmal nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár! A nagy parkot és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkot egy hétvégére telerakjuk látványossággal! A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok. A kiállítási anyagról tudni kell, hogy a szervezők 1 éves előkészítő munkával válogatják össze a járműveket. A kiállításra beválogatott járművek között egyre nagyobb számban szerepelnek külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai. Az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb példányt! Minden évben más kiállítási anyagot mutatunk be, olyanokat amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók. Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága! A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez. Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a látványos díjakért.

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: USA autók, teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a parancsnok vezetésével. A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó”. Ezen a szabadtéri kiállításon az előre regisztrált veterán autókat helyezzük el. A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen látványos tuning és sportautókat is bemutatunk. Ezen kívül retro tuning autók és custom autók is láthatók lesznek a szabadtéri részen. A gyerekekre számos díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér.

A méltányos belépőjegy áráért több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasútt. Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai is életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (az interaktív programokra külön jegyet kell váltani). A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program! Lesz ismét Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca” és a „Kézműves vásár”.

A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt! A rendezvényen az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál”-unk www.disznotoroskolbaszfesztival.hu kiváló vendéglátósai fognak melegkonyhás ételeket árusítani, szabályozott árakon.

Az ingyenes szolgáltatásoknál maradva: az Oldtimer Show teljes nyitvatartási idejében Fesztiválbuszok szállítják a látogatókat a Nuyugati-Pu. és a Vasútt. Park között. (felszállás a Váci úti BKK buszmegállóban, a Westend bejárata előtt)

OldtimerShow 2018 A3 2

Szeretettel várjuk a nosztalgiakedvelő családokat és az oldtimer járművek kedvelőit az Oldtimer Show-ra!

Időpont:  2018. április 13-15.
Helyszín:  Vasúttörténeti Park
Információ: www.oldtimershow.hu / www.facebook.com/

(esküvő Világ)

Megjelent: 269 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. január 19., péntek 08:59
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned