Nyomtatás

5 profi tipp, hogyan ápold a hajad esküvő előtt

740

Állandó szerzőnk, Huszka Petra fodrász blogban mesél nektek az esküvői frizuratrendek világáról, hogy inspirációt gyűjthessetek a nagy napotokra. Ezúttal 5 tippet oszt meg azzal kapcsolatban, hogyan ápold a hajad az esküvő előtt.

Azt gondolom, hogy egy nő már az eljegyzés pillanatában elkezdi megtervezni, hogyan fog telni az elkövetkezendő idő az esküvőig. Azt szeretné, hogy szép legyen a bőre, a haja, a teste – hogy tündökölhessen a nagy napon. Összeszedtem pár dolgot, hogy mire érdemes odafigyelni, mivel ápoljuk a hajunkat ebben az időszakban.

1. Étkezés

Az első és szerintem legfontosabb az, hogyan étkezünk. Legyen elegendő bevitt tápanyag a szervezetünkben ahhoz, hogy a haj erőt nyerjen belőle és erős, fényes legyen. Fogyasszatok sok folyadékot, egyetek sok zöldéget. Ez megalapozza, hogy egészséges maradjon vagy egészségessé váljon a hajunk és bőrünk egyaránt. 

2. Külső ápolás

A következő, amit ajánlanék, a külső ápolás. Használjunk a hajunkra olyan termékeket, amivel megőrizzük a haj nedvességtartalmát és ápoljuk a felületét. Fontos a fényvédő sampon és balzsam használata a mindennapokban, nem csak akkor, ha nyaralni megyünk. Válasszatok olyat, ami a hajtípusotoknak megfelelő, hidrataló, anti frizz vagy festett. Én az Eleven Australia és a Kevin Murphy termékcsaládokat kedvelem a leginkább – ezekben megtalálhatjátok a megfelelő termékeket minden hajtípusra.

Havonta egyszer tartsatok egy óra pihenőt és tegyetek fel egy krémes hajpakolást, vagy akár ez lehet otthon elkészített pakolás is kókuszolajból,ricinus olajból, oliva olajból.  

3. Kifésülés előtti ápolás

Hajmosás után törölközőszáraz hajra használjunk kifésülés előtti ápolást, Eleven Australia Detangle Hair, ami vegán és glutènmentes termék és nagyon finom körte illatú.  Vagy akár hajápoló olajat is tehetünk a hajra mielőtt elkezdjük kibontani.

4. Hajszín

Negyedikként említeném a fontos kérdést, változtassatok-e a hajszíneteken esküvő előtt és, ha igen, mikor? Erről azért fontos beszélni, mert sokszor a menyasszonyok azt érzik esküvő előtt, hogy valamit ki kell találni, amitől még szebbek lesznek, mint eddig. Szerintem ez egy tévhit. Ilyenkor meg kell állni egy pillanatra, és elgondolkozni. Az esküvő maga egy új helyzet, rengeteg olyan dologgal amit eddig nem csináltunk. Például a nagy többségen nem volt még soha a menyasszonyi ruha és a smink-frizura összepróbálva, nem volt még ennyi ember korábban, aki csak rànk figyelt volna egy teljes napon át. A magabiztosság tehát kulcsfontosságú.

Visszatérve a hajszínre, én azt mondom, hogy olyan színt és fazont válsszunk, amiben biztosak vagyunk, amit ismerünk, nem újdonság és komfortosan érezzük tőle magunkat. 

A mikorra a válasz pedig, hogy legalább fél évvel az esküvő előtt érdemes az új színt megfestetnünk a fodrászunkkal hogy legyen elég időnk hozzászokni a színhez, ami ha beválik, marad is az esküvőig. Az utolsó hajfestést másfél-két héttel az esküvő előtt tervezzük be.

A teljes cikk: 5 profi tipp, hogyan ápold a hajad esküvő előtt

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből