Nyomtatás

Esküvői helyszín kisokos

1792

A helyszín – az esküvők alfája és omegája. Meghatározza a nap stílusát és tematikáját, kihatással van valamennyi teendőre, és az egyik legnagyobb tétel az esküvői számlán – ezért kiemelten fontos, hogy egy helyszínbejárásra, valamint a kapcsolattartókkal való egyeztetésre mennyire felkészülten érkeztek. Az alábbiakban azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amik a legfontosabbakként sorakoznak a listán, ha az ottani megbeszélésre vagytok hivatalosak – az általános információktól kezdve egészen a részletekbe menő tudnivalókig.

A válaszokban közreműködött Szabó Tímea is, aki a Csillagkert Budapest értékesítési vezetőjeként adott szakértő bepillantást a foglalással és lebonyolítással kapcsolatos teendőkbe. Íme egy esküvői helyszín kisokos azokkal a kérdésekkel, amit mindenképp kérdezz meg, ha a helyszínnel tárgyalsz.

A tervezett dátum előtt mennyi idővel korábban kell lefoglalni a helyszínt?

Ha az esküvői szolgáltatókat egy képzeletbeli sorrendbe állítanánk aszerint, hogy a foglalás időzítése szempontjából melyik áll az első helyen, minden bizonnyal a helyszín nyerné a versenyt. Emellett természetesen több „kötött” szolgáltató létezik, akik egy napra csak egy párt tudnak elvállalni – például egy ceremóniamester vagy egy esküvőszervező –, viszont az ő diverzitásuk és létszámuk nagyobb szabadságot ad a szervezés kalkulálásában. A helyszínek viszont sokkal kisebb számban állnak rendelkezésre, lokálisan kötöttek, és sokszor igényelnek kompromisszumot, amik plusz feladatokat róhatnak a párokra.

Tipikusan ilyen a létszám kérdése: „Amennyiben nagy a létszám (120-150 fő felett) akkor érdemes az esküvő előtt 1,5 évvel előre lefoglalni az álomhelyszínt, mivel kevés hely tud ekkora létszámú esküvőt befogadni. Ha pedig a násznép vagy annak egy része külföldről érkezik, akkor is érdemes legalább egy évvel előre tervezni a repülőjegyek okán. Csakugyan egy évet javaslunk abban az esetben is, ha a pár a szombati napokhoz ragaszkodik, mert sok helyszínen a tervezett dátum előtt már egy évvel már telítettek ezek a naptári napok. Összességében tehát 1-1,5 év az ideális” – tanácsolja Timi.

Ha nincs szabad időpont a kívánt időszakban, van várólistájuk?

Előfordulhat, hogy egy helyszín valamennyi közeli – egy éven belüli – időpontja már betelt, de sorakoznak még köztük olyan foglalások, amelyek opcionálisan kerültek rögzítésre, és az ajánlat elfogadására a helyszín bizonyos intervallumot biztosított a pár számára. Érdeklődjetek ezekről a „kérdőjeles” időpontokról is, ugyanakkor egy ponton túl ne várjatok tovább és ne bízzátok csupán a véletlenre. Ezen a véleményen osztozik Timi is, mikor hozzáteszi, hogy sokszor a helyszínek számára az opcionális foglalás vagy a várólista sokszor nyomonkövethetetlen, ezért amikor csak lehet, mellőzik az alkalmazását. „Mi azt sem érezzük fairnek, hogy hiú ábrándokban tartsuk a párt egy-egy várólistával a felkapottabb dátumokra vonatkozóan, hiszen a megfelelő helyszín kiválasztásánál minden perc számít, és a foglalások jellemzően nem kerülnek visszamondásra” – mondja.

Olvass tovább: Esküvői helyszín kisokos

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből