Nyomtatás

10 + 1 dolog, amit a francia nők nem csinálnak

1290

Megszállott rajongója vagyok a francia nőknek. Viccesek, csinosak, sikkesek, szeretnek kenyeret enni, és ellenállhatatlanul szexik. Mindig is vágytam rá, hogy egy reggel francia nőként ébredek majd: tökéletesen kócos hajjal, elkenődött vörös rúzzsal, egy oversize kasmír pulóverben, a párizsi loftlakásomban. Aztán beláttam, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű, és inkább elolvastam egy rakás könyvet arról, hogyan csinálják a francia nők, milyen titkok rejtőznek a csücsöri száj, a minimál smink és formás fenekük mögött. 

A cikk végén található bibliográfián nem volt nehéz átrágni magam, szinte mindegyik könyv letehetetlen, vicces és tanulságos volt. Közben pedig rájöttem, hogy a titok nyitja nem a “mit csinálnak-ban” rejlik, sokkal inkább abban, hogy mi az, amit semmiképp. 

1. Nem híznak

Pedig, ha hihetünk a könyveknek, filmeknek és instagram feedeknek, akkor bagetten, sajton és vörösboron élnek. Akkor mégis hogy a fenébe csinálják? Egyrészt sokkal kevesebbet esznek, de azt napi ötször. Szezonális ételekből válogatnak, változatosan főznek és szorongás nélkül ülnek az asztalhoz. Egyfajta tudatos hedonisták. Emellett sokat mozognak, ahová csak lehet gyalog mennek, és ha felszalad pár extra kiló, akkor csak leporolják valamelyik nagymamától ellesett, de máig működőképes trükköt. A csodatevő póréhagyma leves az egyik leghírhedtebb fegyverük. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Autumn shades and #parisfashionweek ✌️ Photo @danrobertsstudio

Caroline de Maigret ?? (@carolinedemaigret) által megosztott bejegyzés,

2. Nem járnak edzőterembe

Mert szerintük az nem sikkes. Cserébe nincs autójuk, vagy ha van is, csak arra használják, hogy leugorjanak vele Bordeaux-ba, vagy a francia riviérára, de dolgozni biztos, hogy nem azzal járnak. Inkább sétálnak, úsznak és amennyit csak lehet, lépcsőznek, mert az formás feneket csinál. De nemcsak, hogy nem járnak edzőterembe, nem is beszélnek folyton arról, hogy most épp milyen diétán, edzésterven vannak. Sokkal érdekesebbnek tartják, amikor valaki utazásról, kultúráról, egy jó könyvről vagy filmről beszél a vacsoraasztalnál, mint a narancsbőréről. 

3. Nem teregetik ki a szennyest

Vajon ez a titka annak a megfoghatatlan mítosznak, a “je ne sais quoi”-nak, ami őket övezi? Maga a titokzatosság a titkuk? Nem beszélnek róla, hogy mi-mindent tesznek azért, hogy megőrizzék az alakjukat. Hallgatnak, ha pénzről van szó, vagy arról, mennyit keresnek. Nem ajánlgatnak egymásnak plasztikai sebészeket. Nem csacsognak megállás nélkül a férjükről vagy a gyerekeikről. Nem panaszkodnak, mennyire vizesednek a lábaik a terhesség alatt. Nem szeretnek nyílt kártyákkal játszani, inkább unott arccal a távolba merengenek, mert tudják, hogy ettől mindenkit megöl majd a kíváncsiság: mégis mire gondolhatnak?

4. Nem hordanak feliratokat

A kevesebb több aranyszabálya szerint élnek. A stílusuk visszafogott, de véletlenül sem unalmas. Nem találsz a szekrényükben óriási Michael Kors feliratos táskát, vagy bármit, amitől úgy érezhetik magukat, mint egy hirdetőtábla. A minőség mindennél fontosabb, így ha csak egy pulóverük van, az biztos, hogy kasmír. Alapdarabjaik: Burberry kabát, skinny farmernadrág, a táska, amiben elfér az életük, egy jó szabású navy blézer, a tökéletes fehér ing, selyemsál, napszemüveg. Biztos, hogy soha nem látsz rajtuk: UGG csizma, hamis designer táska, poliészter, strasszos, lyukas vagy hímzett farmer. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s finally Friday. Who are you celebrating with? @RiannevanRompaey shot by @AlasdairMcLellan, styled by @AleksWoro Makeup by @LynseyAlexander, hair by @AnthonyTurnerHair, nails by @AlexandraJanowski, production by Pascal Deplechin for Paris Office. Coat by @LanvinOfficial, pumps by @ChanelOfficial, earrings by @Ciro for Burma #TGIF

Vogue Paris (@vogueparis) által megosztott bejegyzés,


Olvass tovább: 10 + 1 dolog, amit a francia nők nem csinálnak

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből