Nyomtatás

Az esküvői fotózás titkai: így lesznek tökéletesek, természetesek a képek

813

weddingphotographerNem kérdés, muszáj, hogy a nagy nap történéseit megörökítse egy igazán jó fotós. De ki mondta, hogy az esküvői fényképeknek szigorúan hivatalosnak kell lenniük? Ha másra vágytok, mint a hagyományos, unalmas felvételek, legyetek bátran kreatívak! Íme, néhány ötlet, hogy a fotók igazán jól sikerüljenek!

Teendők esküvő előtt
Érdemes már hónapokkal a menyegző előtt kiválasztani a számotokra megfelelő fotóst. Mindenképpen kérjetek referenciákat, majd beszélgessetek kötetlenül a kiszemelttel. Így lemérhetitek, hogy milyen a hozzáállása, egy hullámhosszon vagytok-e. Fontos, hogy a nagy napon legalább a fotózás miatt ne legyetek görcsösek. Egy jó fényképész oldja a feszültséget, és kreatív. Érdemes jó előre a helyszínt is kiválasztani, bejárni. Fontos, hogy ne legyenek a közelben zavaró, hangos tárgyak, amik elvonják a figyelmeteket. Nem árt előtte kipróbálni, begyakorolni különböző pózokat, megtalálni a hozzátok leginkább illő testtartást, hogy élesben már minden gördülékenyen menjen, ne tűnjetek nagyon merevnek, és tényleg a legjobb formátokat hozzátok. 

Teendők az esküvő napján
A nagy nap nem a ceremóniával kezdődik. Jó, ha a fotóst már az előkészületekbe is bevonjátok. Így legalább van idő összecsiszolódni. Készíthet képeket arról, ahogy a menyasszonyt szépítik, öltöztetik, megörökítheti a vőlegény átalakulását is. Ehhez azonban olyan hely kell, ahova a fényképész is kényelmesen befér, és jók a körülmények. Lehet ez az ifjú pár háza, de akár egy szálloda is. Jó megörökíttetni a kellékeket, a ruhákat, a cipőt, a csokrot, a gyűrűket, a fátylat. Feltétlenül készüljön külön portré a menyasszonyról és a vőlegényről. 

Családi fotók
A legközelebbi családtagok valószínűleg kulcsszerepet játszanak az esküvő szervezésében. A nagy napon természetes, hogy a büszke szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel külön felvételek is készülnek. Lehet ez otthon, a szertartás előtt, a lakodalomról nem is beszélve. Álljatok össze egy fotó erejéig a tanúkkal és a koszorúslányokkal is. 

Felvételek a ceremónia alatt
A fotósnak mindig készenlétben kell állnia, hisz a bevonulástól a szülőköszöntőig rengeteg fontos, megismételhetetlen pillanatot kell elkapnia. Ne maradjon ki a gyűrűk felhúzása, az első csók és a kivonulás sem. A szertartás után feltétlenül készüljön csoportkép, és a fotós a csokordobást is örökítse meg. 

Lakodalomban, fogadáskor
Már előre kérjétek meg a fotóst, hogy rögzítse a legapróbb részleteket, a dekorációtól a csábító süteményekig. Semmiképpen ne hagyja ki a nyitótáncot, az érzelmes vagy éppen vicces beszédeket, a tortavágást és a menyasszonytáncot. Lehetőleg minden vendégről készüljön profi fotó külön-külön és az ifjú párral is. Érdemes fotósarkot berendezni, partikellékekkel. A lényeg az ötletesség és az egyediség.  

(Forrás: eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből