Nyomtatás

Sminkvarázs! - Magyari Fruzsi sminkmes, maszkmester tanácsai

651

Mesélj kicsit magadról, mikor is készült az a bizonyos első smink? Mióta dolgozol a szakmában? Az első smink… Valamikor tini koromban lehetett, nyilván, mint mindenki mást, engem is elkezdett érdekelni a téma. (Bár anyukám elmondása szerint már óvodában szebben rúzsoztam magam, mint néhány felnőtt.) Próbálkoztam, eljátszadoztam, persze még nem igazán tudtam, hogy mit és hogyan is kéne csinálni.

Nagyon sok videót néztem online és ezek alapján próbáltam magam fejleszteni. Ezután eljöttek az egyetemi évek, ahol sajnos a művészeti diploma nem hozott túl sok kreativitást magával, és mivel előtte évekig rajzoltam és alkottam, ez nagyon hiányzott.

Ott, az utolsó félévem előtt megfogant az ötlet, hogy sminkes és maszkmester legyek. Régóta szerettem sminkelni, valamennyi gyakorlatom is volt, valamint kicsi kortól imádtam a filmeket. Ahogy megtaláltam a számomra tökéletes sminkiskolát, elkezdődött az intenzív, körülbelül 1 éves munka és tanulás. 2016 tavaszán végeztem, és azóta dolgozom, amennyit csak lehet. Persze az első pár év nem egyszerű, folyamatosan fejlődni kell, mind szakmailag, mind alapanyagokban. A sminkes szakmára tipikusan illik a „Jó pap holtig tanul” kifejezés.Milyen szempontokat szoktál figyelemben venni egy smink elkészítésénél? Mindig fontos, hogy milyen alkalomról van szó. Nyilván egy farsangi bálra és egy esküvőre nem ugyanazzal készülünk. Ugyanakkor nagyon fontos a vendég személyisége is. Hord a mindennapokban sminket, vagy nem? Milyen ruhája lesz az adott alkalomra? Én az adott vendég személyiségét tartom a legfontosabb szempontnak, hiszen az ő igényeit kell kielégíteni. A menyasszonyi sminkeknél figyelembe szoktam még venni a ruhát, az esküvő hangulatát, a dekorációt is, hiszen mindennek harmóniában kell lennie a Nagy Napon.

Van most valami különleges trend?

Mint ahogy a divatban is, a smink trendekben is újra és újra előjönnek korábbi dolgok. A 50-as évek tusvonal és telt vörös ajkak „trendje” mindig is klasszikus marad. Azonban a mai világban, ahol próbálunk egy kicsit visszakanyarodni a természetességhez, az esküvői sminkek is egy kicsit visszafogottabbak. Lágy kontúrok, ragyogó bőr, szemek és természetes ajakszín kihangsúlyozása. Próbasmink előtt mindig kérem a menyasszonyokat, hogy nézzenek szét online, mi az, ami tetszik nekik, mi az, ami nem, és általában azt veszem észre, hogy nem feltétlen a legújabb trend hajtja őket, hanem az adott smink szépsége, ami megtetszik nekik.

A teljes cikk: Sminkvarázs! - Magyari Fruzsi sminkmes, maszkmester tanácsai

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből