Nyomtatás

10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre!

796

A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhattok a pasitokra, nem lesz káosz belőle. Sőt! Van egy rakat esküvői teendő, amiben nagyon ügyesek és találékonyak lesznek nélkületek is.

Lehet, hogy nem tudják, melyik ing illik a legjobban az öltönyhöz és a nyakkendőhöz, vagy hogy melyik asztaldísz passzolna leginkább a virágdekorációhoz, de bizonyos feladatokban határozottan ügyesebbek lehetnek nálatok. Mutatjuk, mit érdemes mindenképpen rájuk bízni!

1. esküvői teendő: szolgáltatók felkutatása

Szinte nincs olyan szolgáltató, akit ne tudna felkutatni egy szemfüles vőlegény az interneten. Az éttermek, a cukrászdák, a dekoratőrök, az esküvőszervezők, a ceremóniamesterek, de még a menyasszonyi ruhaszalonok is könnyedén egy csokorba gyűjthetők, ha valaki türelmesen leül a számítógép elé, és rákeres egyesével a szolgáltatók honlapjára. Ez a feladat nagyon sok türelmet igényel, és nyilvánvalóan elég monoton is, ezért akár meg is felezhetitek egymással a feladatot, de egy dolog biztos!

Az esküvőszervezés legelején határozottan jobban fog benneteket érdekelni az álomruha, fátyol és cipellő felkutatása, mint a kattintgatás és Excel táblázatok szerkesztgetése.

2. esküvői teendő: árajánlatok kérése

Amint átnéztétek közösen a szolgáltatók honlapját, és nagyjából körvonalazódott, hogy mi az elképzelésetek a nagy napot illetően, ideje árajánlatokat kérni. Ha van valami, ami tipikusan pasis feladat, akkor ez az. Nem kell hozzá más, mint egy olyan vőlegény, aki céltudatos, határozott és könnyen eligazodik az ezernyi esküvői teendő között.

A szolgáltatókat érdemes e-mailben megkeresni, hiszen nagy valószínűséggel csak így adnak majd árajánlatot, és nektek is hasznos lesz, ha minden infót az e-mail fiókban tárolhattok. Érdemes minden elérhetőséget megadni az üzenetben, hogy könnyen mehessen a kommunikáció később köztetek.

Tipp! Az árajánlat kérésekben feltett kérdésekről azért előzetesen egyeztessetek, nehogy kimaradjon egy-egy lényeges pont!

3. esküvői teendő: költségvetés készítése, kiadások vezetése

Miután megkaptátok az árajánlatokat, érdemes elkészíteni az esküvői költségvetést. Beszéljétek át alaposan, hogy milyen szolgáltatásra mekkora összeget szántok, és mindent jegyezzetek fel. Döntsetek mindenről közösen, de a táblázatok készítését ismét érdemes a pasikra hagyni. Ugyanez vonatkozik a kiadások vezetésére is, bár ebben az esetben nem igazán fogjátok tudni elsunyizni, ha itt-ott elcsábultatok néhány „majd jó lesz valamire” kiegészítőre.

A kiadások vezetése egyébként azért nagyon fontos, mert könnyen elszaladhat veletek a ló költekezés közben, ha nem tudjátok, mennyi pénzt költöttetek eddig. Ha valaki kézben tartja ezt a feladatot, az fantasztikus. Ha a vőlegényetek rábólint erre és bevállalja, az még inkább!

4. esküvői teendő: szerződéskötés

Minden profi szolgáltató tudja, hogy akkor dolgozik korrekten, ha szerződést köt az ifjú párral. Most nyilván nem arra gondolunk, hogy akkor is ragaszkodni kell hozzá, ha beugrotok a sarki papírboltba egy csomag post-it papírért, de egy dekoratőrrel mondjuk érdemes szerződést kötni az elvárásokról, a feladatok teljesítéséről és a fizetés menetéről.

Ugyanez persze minden más szolgáltatóra is vonatkozik, így pl. a DJ-re, a ceremóniamesterre, vagy akár a virágkötőre is.

5. esküvői teendő: számlák gyűjtése

Rend a lelke mindennek. Esküvőszervezés idején főleg, még akkor is, ha eléggé kupisak vagytok amúgy. Érdemes minden számlát egy helyre gyűjteni a szervezés ideje alatt és az esküvő után is, hiszen nem árt, ha egy ideig még megőrzitek őket. Azt reméljük, hogy mondanunk sem kell, hogy a szerződéskötéshez hasonlóan a számlázás is nagyon fontos. Minden komoly szolgáltató számlaképes, eszetekbe se jusson azzal dolgozni, aki feketén próbál lenyúlni titeket bármekkora összegre! Ez nagyon lényeges dolog, ne felejtsetek el gondosan ügyelni rá!

Tipp! Nevezzetek ki egy dobozt vagy egy kis ládikót, amiben összegyűjtitek a számlákat. Azért jó, ha csak az egyikőtök ügyel erre, mert úgy nem kerül háromféle táskába, titkos zsebbe vagy tartalék pénztárcába semmilyen számla.

6. esküvői teendő: esküvői eszközök beszerzése

Padok, asztalok, sátrak, táblák bérlése és beszerzése. Ugye milyen unalmasan hangzik? Ez egy tipikus férfimunka, mint ahogyan több olyan esküvői teendő is létezik, melyek elvégzése rendszerint a nőkre hárul. Ahogyan valószínűleg a vőlegényetek sem szeretné ötvenféle kék árnyalat közül kiválasztani a lampionok színét, úgy ti sem biztos, hogy túl ügyesek lesztek a sátorállítás kérdésében. Tisztelet a kivételnek, hiszen egyes csajok sokkal gyakorlatiasabbak, mint azt hinnétek. Ilyen esetben csoportosítsátok máshogy a feladatokat.

Jó tanács! Ha faluban laktok, kérdezzétek meg, hogy az egyháznak vagy a művelődési háznak vannak-e bérelhető esküvői eszközei (ez egyáltalán nem ritka), így lehet, hogy jutányosabb áron fogtok hozzájutni ezekhez a tételekhez. Kisebb közösségekben ez egy nagyon jól működő megoldás. Cserébe nagyobb összeget költhettek mondjuk a fotósra vagy a videósra!

7. esküvői teendő: szállások foglalása

Az megegyezés kérdése, hogy a lakodalom után ott alszanak-e a közelben a vendégek, vagy hazautaznak, sőt, azt is feltétlenül tisztázzátok, hogy ki állja a szállások költségét. A férfiak általában könnyen átlátják, hogy hol érdemes reális áron szobát foglalni, és biztosan nem okoz majd nekik gondot, hogy a helyek linkjét elküldje körüzenetben a vendégeknek. Ez bizony nagy segítség, és nagyon kedves gesztus is!

Ide kattintva segítünk nektek eldönteni, hogy kinek érdemes/illik kifizetni a szállást az esküvő napján!

8. esküvői teendő: sofőrszolgálat

Ahogyan mondani szokták: „Ön dönt, iszik vagy vezet”. Ez a helyzet egyértelműen érvényes a lagzi éjszakájára is, így érdemes átgondolni, hogy igénybe vesztek-e sofőrszolgálatot éjszaka. Ha van olyan családtag, rokon vagy barát, aki nem iszik alkoholt, akkor könnyedén megoldhatjátok az utazást. Ellenkező esetben nyugodtan igénybe vehetitek a sofőrszolgálatot.

Az árak messze nem olyan vészesek, mint gondolnátok, előzetesen pedig nyugodtan megkereshetitek a cégeket, hogy számítsanak rátok azon a bizonyos napon.

9. esküvői teendő: járműbérlés

Ha van valami, amit abszolút érdemes a pasikra bízni, az az esküvői jármű bérlésének kérdése. Az, hogy melyik kocsi lenne a legmegfelelőbb az esküvőre, csak egy dolog. Mert ugyebár nem csak bérautók vannak, hanem hintók, limuzinok, hajók, motorcsónakok, buszok, helikopterek és repülők is. Ha jót akartok magatoknak, ebbe nem igazán folytok bele. Hagyjátok, hogy kibontakozzanak a pasik, és olyan járművet válasszanak a meghatározott költségkereten belül, ami a szívük vágya.

Ötlet! Hatalmas autórajongók esetében ez akár felérhet a nászajándékkal is. Ha akad olyan rokon, aki felajánlja, hogy nászajándék gyanánt kifizeti valamelyik kiadásotokat, bátran jelezzétek, hogy örültök az ötletnek és élnétek is a lehetőséggel!

10. esküvői teendő: nászutas célpont keresése 

Az minden esetben a pár közös döntése, hogy hova mennek nászútra. Ha azonban megvan a célpont, és kiválasztottátok a számotokra szimpatikus országot/várost, nyugodtan bízzátok a pasitokra a lehetséges hotelek, szállók összegyűjtését. A férfiak általában szeretnek külföldi utazásokkal kapcsolatban olvasgatni, ezért tuti nem lesz számukra megterhelő az, ha rájuk bízzátok ezt a feladatot.

Amennyiben olyan helyre utaztok, ahol szükséges utazás előtt oltást kapnotok, vagy esetleg olyan az ország kultúrája, hogy jobb előzetesen otthon belemélyülni kicsit a helyi szokásokba és előírásokba, ennek is nyugodtan utánajárhatnak az urak. Gyakorlatias, élelmes férfiaknak könnyen megy majd az intézkedés, ti pedig fellélegezhettek, hogy fejben tartják és megosztják veletek a legfontosabb infókat.

+1. Fényképező vásárlás/bérlés

Gondolkodtatok már azon, hogy beszereztek egy polaroid fényképezőt az esküvőre? Ha ránk hallgattok, nagyon szuperek az Instax gépek, érdemes közöttük körülnézni. Mindenféle színben és funkcióval választhatók! Már most biztosak vagyunk benne, hogy az esküvő után is tutira meg akarjátok majd tartani őket. Remek móka! Bízzátok nyugodtan a srácokra a gépek beszerzését!

(Forrás: www.habosbabos.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből