2023. február 4., szombat - Ráhel

Magazin

14 tanács, amit fogadj meg, ha külföldi nászútra készülsz

479

Az esküvő után a leginkább várt esemény egészen biztosan a nászút. A hosszú szervezés és intézkedés, majd a hajnalig tartó ünneplés után mindenkinek jól jön egy kis pihenés, legyen szó akár aktívabb, vagy épp passzívabb kikapcsolódásról. 14 tanácsot adunk most neked, amit fogadj meg, ha külföldi nászútra készülsz. 

A nászúttal szemben – akárcsak az esküvőnél – szeretünk a maximalizmusra törekedni, és odafigyelni minden apró részletre, hogy az utazás során különleges és maradandó élményekkel gazdagodjunk, amely nemcsak az elkövetkezendő időszakra tölt fel minket, hanem egész életünk során emlékezetes marad. Ahhoz, hogy ezek az emlékek csak a jó élményekhez kötődjenek, összegyűjtöttünk 14 tippet, amelyek segítenek pontokba gyűjteni az utazás előtti tennivalókat, és megkönnyítik a helyzetedet, ha nem vagy rutinos a hosszabb utak megszervezésében.

Pakolj be időben!

Ha közvetlenül az esküvő után utaztok, gondoskodj arról, hogy még az esküvő hetének elején összerendezd azokat a dolgaidat, amelyeket szeretnél magaddal vinni. Hidd el, az esküvő előtt már annyira izgatott leszel, és annyiban más dolgok nyernek prioritást, hogy nem lesz időd a csomagolásra is ügyelni.

Ne feledkezz meg a súlykorlátról!

Mindig tájékozódj előre a poggyászok lehetséges méreteiről és a súlykorlátokról. Még ha többször is utaztál már egy légitársasággal, akkor is számolj a változtatás lehetőségével, és mindig ellenőrizd, hogy mik az aktuális előírások. Nagyon kellemetlen, amikor a repülőtéren kell a fele bőröndöt magadra venned, miközben a bepakolt kozmetikumok között szelektálsz, és egy repülőnyi ember asszisztálja végig, ahogy a kilókkal játszol. Ráadásul a nagy távolságú utaknál a súlytöbblet miatt fizetendő extra költségek nagyon magas számra ugorhatnak, nem is beszélve a kellemetlenségekről; jusson csak eszedbe Ben Stiller kalandja a repülőtéren.

Ellenőrizd az útleveled!

Az, hogy olyan rosszul sikerült igazolványkép kerül az útleveledbe, ami alapján öt év letöltendőt kapnál, egy dolog. Az már kevésbé kellemes, hogyha az ellenőrző pontig sem jutsz el a repülőtéren, mert az útleveled hónapokkal ezelőtt lejárt. Mindig ellenőrizd, hogy hazaérkezésig érvényes-e az útiokmányod, és ügyelj arra is, hogy néhány ország megköveteli azt is, hogy az utazástól számított további hat hónapig érvényes útlevéllel utazz.

Készíts másolatot az okmányaidról!

Mielőtt útnak indulsz, készíts fénymásolatot vagy digitális másolatot a legfontosabb irataidról, amelyeket tarts az eredetiektől szeparáltan. Bármikor előfordulhat, hogy ellopják a táskád, vagy feltörhetik az autódat, így legyen nálad biztonsági tartalékként „még egy” az útleveledből, személyazonosító igazolványodból, lakcímkártyádból és jogosítványodból.

Ellenőriztesd az autód műszaki állapotát!

Ha autóval indultok útnak, mindig vidd el a hosszú utazás előtt egy átvizsgálásra, hogy biztonságosan induljatok útnak. Ne feledkezz meg a jogosítványod érvényességének ellenőrzéséről sem, illetve ha az Európai Unión kívülre utaztok, gondoskodj a nemzetközi jogosítványodról is, amelyet a lakóhelyed szerinti illetékes okmányirodában tudsz kiváltani.

Ügyelj a névváltozásra!

Ha az esküvő után névváltoztatást terveztek, figyeljetek arra, hogy az okmányaidban már az új neved szerepeljen. Ha azonban a nászutat már az esküvő előtt – leánykori néven – foglaljátok le, akkor az irataid megújítása előtt utazzatok el, hogy ne okozzon kellemetlenséget az igazolványaidban és a foglaláson szereplő nevek különbözősége.

Legyen nálad készpénz!

Ugyan szinte minden országban elfogadnak bank- és hitelkártyát, nagyon sok helyi kis üzletben, de akár egyes országrészekben is előfordulhat, hogy nincs lehetőségetek kártyás fizetésre, ezért mindig figyeljetek arra, hogy még itthon váltsatok annyi készpénzt, amennyit szükségesnek ítéltek. Ezentúl pedig érdemes 10-20 százalék vésztartaléknyi összeget magatoknál tartanotok, amelyet azon felül számoltok ki, amelyet eredendően költőpénzként magatokkal vinnétek.

A teljes cikk: 14 tanács, amit fogadj meg, ha külföldi nászútra készülsz

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

More details
Mi lesz a neved a házasságkötés után?

Mi lesz a neved a házasságkötés után?

More details
Dübörög az esküvőturizmus Dubajban

Dübörög az esküvőturizmus Dubajban

More details
Varázslatos csipkegallérok és legyezők 1904-ből

Varázslatos csipkegallérok és legyezők 1904-ből

More details
KidExpo, 2023. november 24 -26.

KidExpo, 2023. november 24 -26.

More details
BABAMAMA EXPO, 2023. november 24 - 26.

BABAMAMA EXPO, 2023. november 24 - 26.

More details
XX. Miskolci Esküvői Kiállítás és Vásár, 2023. január 21.

XX. Miskolci Esküvői Kiállítás és Vásár, 2023. január 21.

More details
XXIII. Debreceni Esküvői Kiállítás, 2023. április 1-2.

XXIII. Debreceni Esküvői Kiállítás, 2023. április 1-2.

More details